υστερικές τάσεις | θεραπεια περιαρθριτιδασ ωμου | περιτονίτιδα | μικροβιακη λοιμωξη | αρτηριες σωματος

Δύσπνοια (κατά την άθληση)


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η δύσπνοια είναι συχνό φαινόμενο κατά τη διάρκεια της άσκησης. Στους υγιείς αθλούμενους εμφανίζεται μετά από πολύ έντονη προσπάθεια, είναι φυσιολογική και οφείλεται στην κόπωση. Σε άτομα με χαμηλή φυσική κατάσταση, σε υπέρβαρους και σε καπνιστές παρουσιάζεται ακόμη και μετά από μικρής ή μέσης έντασης προσπάθεια, όπως το βάδισμα ή το ανέβασμα μερικών σκαλιών. Συχνά εμφανίζεται λόγω υπερβολικής πίεσης και άγχους.

Oταν παρουσιάζεται σε συστηματικά αθλούμενους ή αθλητές, δεν πρέπει να παραβλέπεται, γιατί μπορεί να οφείλεται σε παθήσεις του αναπνευστικού, όπως το βρογχικό άσθμα και η χρόνια βρογχίτιδα ή σε παθολογικές καταστάσεις του κυκλοφορικού, όπως οι βαλβιδοπάθειες, οι μυοκαρδιοπάθειες και η ισχαιμική νόσος του μυοκαρδίου. Τέλος μπορεί να οφείλεται σε λανθασμένο τρόπο προπόνησης. Η έλλειψη σωστής προθέρμανσης και οι απότομες και μεγάλες επιβαρύνσεις, δυσκολεύουν την ομαλή προσαρμογή του οργανισμού, με αποτέλεσμα τη γρήγορη κόπωση.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.