αδενοκαρκίνωμα πνεύμονα επιβιωση | thulwma | γυμναστηρια με aqua aerobic | ανατομια εξω αυτιου

Δίαιτα υπερλιπιδαιμίας - γενικές οδηγίες


Στις υπερλιπιδαιμίες, το πρώτο στάδιο στη διατροφική αντιμετώπιση είναι η μείωση των λιπιδίων στη διατροφή, ώστε η συμμετοχή τους στην προσλαμβανόμενη ενέργεια να μην ξεπερνά το 30%.

Τα κορεσμένα λιπαρά οξέα δε θα πρέπει να ξεπερνούν το 10% της ενέργειας, ενώ τα ακόρεστα λιπαρά θα αντιπροσωπεύουν το 20% της ενέργειας, με 10% από τα μονοακόρεστα και 10% από τα πολυακόρεστα.

Η ημερήσια πρόσληψη χοληστερόλης δε θα πρέπει να ξεπερνά τα 300mg.

Οσον αφορά τους υδατάνθρακες, αυτοί θα πρέπει αντιπροσωπεύουν το 50-55% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας. Προσοχή θα πρέπει να δωθεί στα ατομα με υπερτριγλυκεριδαιμία, όπου η αυξημένη πρόσληψη υδατανθράκων προκαλεί μεγάλη αύξηση των τριγλυκεριδίων. Βάση θα πρέπει να δωθεί στα αδρά επεξεργασμένα δημητριακά, τα φρούτα και τα λαχανικά, τα οποία παρέχουν τις διαιτητικές ίνες.

Οι πρωτεϊνες θα πρέπει να αντιπροσωπεύουν το 15-20% της ημερήσιας προσλαμβανόμενης ενέργειας και πρέπει να δοθεί έμφαση και στις πρωτεϊνες φυτικές προέλευσης, οι οποίες δε συνδυάζονται με κορεσμένα λιπαρά, όπως οι πρωτεϊνες ζωικής προέλευσης.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.