θερμιδες ανα γραμμαριο λιπους | σε ποιο μερος του σωματος ειναι το συκώτι | τριχωτη γλωσσα αντιμετωπιση

Ανόργανα συστατικά


Ενώ τα βασικότερα στοιχεία τα οποία βρίσκονται στα τρόφιμα είναι ο άνθρακας, το υδρογόνο, το οξυγόνο και το άζωτο, υπάρχουν πολλά άλλα στοιχεία, τα οποία είναι απαραίτητα και παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο στη διατροφή. Τα στοιχεία αυτά, αποτελούν τη δεύτερη κατηγορία των μικροδιατροφικών συστατικών και σα μια κατηγορία ονομάζονται ανόργανα συστατικά. Περίπου 15 από τα ανόργανα συστατικά είναι απαραίτητα και πρέπει να λαμβάνονται μέσω της διατροφής. Τα ανόργανα συστατικά τα οποία πρέπει να λαμβάνονται σε μεγαλύτερες ποσότητες (περισσότερο από 100mg ημερεσίως) ονομάζονται κύρια μεταλλικά στοιχεία και είναι τα παρακάτω:
Ασβέστιο (Ca)
Φωσφόρος (P)
Μαγνήσιο (Mg)
Κάλιο (K)
Νάτριο (Na)
Χλώριο (Cl)

Τα ανόργανα συστατικά, τα οποία είναι απαραίτητα σε μικρότερες ποσότητες (λιγότερο από 100mg ημερεσίως) ονομάζονται ιχνοστοιχεία και τα βασικότερα είναι τα παρακάτω:
Σίδηρος (Fe)
Χαλκός (Cu)
Χρώμιο (Cr)
Φθόριο (F)
Ιώδιο (I)
Μαγγάνιο (Mn)
Μολυβδένιο (Mo)
Σελήνιο (Se)
Ψευδάργυρος (Zn)

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.