Τα θρεπτικά συστατικά της διατροφής χωρίζονται σε δύο μεγάλες κατηγορίες.
Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τα θερμιδογόνα συστατικά της διατροφής, τα συστατικά εκείνα δηλαδή τα οποία αποδίδουν ενέργεια. Ονομάζονται σα μία κατηγορία μακροδιατροφικά συστατικά και περιλαμβάνουν τους υδατάνθρακες, τις πρωτεϊνες και τα λιπίδια.
Διαβάστε επίσης
![Στέφανος Περτσεμλίδης](https://www.care.gr/wp-content/uploads/2020/07/stefanos-pertsemlidis-150x150.jpg)
Διαιτολόγος – Διατροφολόγος. Σπούδασε Διατροφή στο Πανεπιστήμιο Newcastle της Αγγλίας, απ΄ όπου αποφοίτησε το 1997. Απόφοιτος της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας. Ασκεί τη Διαιτολογία στην Αθήνα.