νόσος crohn | αποκολληση | κυρσοι οισοφάγου συμπτώματα | επιλεκτικη δραση | δεκατα μετα απο ιωση

Κατάθλιψη και Ayurveda


Χρειάζεται μία "πύρινη" προσέγγιση, έτσι ώστε να μπορέσει ο ασθενής να ξεφύγει από τον "βάλτο" του υδάτινου προβλήματος της κατάθλιψης. Θα χρησιμοποιήσουμε λοιπόν καθημερινά στο διαιτολόγιό του καυτερή γεύση και μάλιστα σε μεγάλη ποσότητα, προσθέτοντας πιπέρι cayenne αλλά και ολόκληρες πιπεριές chillie σε όλα σχεδόν τα φαγητά.

Χρησιμοποιούμε επίσης τα βότανα ginseng, gotu kola και gingko biloba τα οποία κυκλοφορούν σε κάψουλες και πωλούνται ελεύθερα (χωρίς συνταγή ιατρού) στα φαρμακεία και στα καταστήματα με είδη υγιεινής διατροφής.Επίσης το βότανο Hypericum (υπέρικο, αγκάθι του Αγίου Ιωάννη, βαλσαμόχορτο, σπαθόχορτο) το οποίο έχει κλινικά αποδειχθεί ότι επιδρά αντικαταθλιπτικά μέσω της ουσίας 'σεροτονίνη', όπως και τα συμβατικά - χημικά φάρμακα, χωρίς όμως τις πολλές παρενέργειές τους.

Για αρωματοθεραπεία χρησιμοποιούμε τα αιθέρια έλαια από bergamot, lemon, orange, tangerine και ylang ylang oil.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.