λεπτο εντερο καρκινος | αυτοανοσο | αποβολη χωρις πονο | gram αρνητικα μικροβια

Κορίανδρο


Το κορίανδρο (ή κόλιανδρο) είναι ένα φουντωτό ετήσιο ποώδες φυτό που κατάγεται από την περιοχή της Μεσογείου. Οι αποξηραμένοι καρποί του (σποράκια) έχουν ένα γλυκό και ευχάριστο άρωμα και ωραιότατη γεύση που μοιάζει με ένα συνδυασμό φλούδας λεμονιού και φασκομηλιάς. Χρησιμοποιούνται για τον αρωματισμό πολλών τροφών, γλυκών ψωμιού, αλλά και ποτών (λικέρ).

Έχει δροσιστική δράση και ηρεμεί και τα τρία doshas. Εξισορροπεί την καυτερή γεύση των φαγητών με κάρυ και πιπέρι, απομακρύνει τα αέρια από το πεπτικό σύστημα και γενικά τονώνει την πέψη. Χρησιμοποιείται ο σπόρος είτε ολόκληρος, είτε σε σκόνη, αλλά και τα χλωρά φύλλα του φυτού σαν γαρνιτούρα των διαφόρων φαγητών.

Είναι ένα ακόμη από τα απαραίτητα συστατικά του "κάρρυ" και η περιοχή από όπου κατάγεται είναι η Μεσόγειος. Είναι πολύ διαδεδομένο στην κουζίνα της βόρειας ακτής της Αφρικής (από τη Συρία και την Αίγυπτο, μέχρι το Μαρόκο).

Σαν γεύση προεξάρχει η πικρή, αλλά υπάρχει αρκετή στυφή, καθώς και καυτερή και γλυκιά. Η θεραπευτική του δράση είναι τελικά δροσιστική για τον οργανισμό και έχει καλές αποτοξινωτικές και διουρητικές ιδιότητες.

Ένα ποτό με κορίανδρο είναι ανακουφιστικό για τον υψηλό πυρετό, τον βήχα και την καταρροή, ενώ αλοιφές με σκόνη κορίανδρου σταματούν την αιμορραγία των αιμορροΐδων.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.