υπερεμεση τησ κυησησ | τι είναι ο πολυποδας | προεκλαμψια | παθήσεις δωδεκαδακτυλου

Δάφνη


Τα φύλλα της δάφνης είναι γλυκά και καυτερά και έχουν θερμαντική δράση στον οργανισμό, αυξάνοντας το Pitta και μειώνοντας το Vata και το Kapha. Η δάφνη αυξάνει την αποτοξίνωση του οργανισμού μέσω του ιδρώτα, βοηθάει την πέψη και έχει διουρητική δράση. Μία σημαντική δράση της δάφνης είναι το ότι βοηθάει στην εγκυμοσύνη και όλες οι γυναίκες μπορούν σε όλη τη διάρκεια της κυήσεως να χρησιμοποιούν καθημερινά ένα ποτήρι ζεστό γάλα το οποίο θα έχει βράσει με τρία φύλλα δάφνης. Η συστηματική επίσης χρήση δαφνόφυλλων στην κουζίνα, ενισχύει το πάγκρεας και την ενδογενή παραγωγή ινσουλίνης.

Η δάφνη βοηθάει την πέψη των φυτικών πρωτεϊνών οι οποίες υπάρχουν κυρίως στα όσπρια και δεν είναι τυχαίο το ότι η παραδοσιακή ελληνική συνταγή για τις φακές (και όχι μόνο...), περιλαμβάνει πάντοτε αρκετά φύλλα δάφνης.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.