Βελονισμός και αυχενικό σύνδρομο

Ο βελονισμός είναι μια εναλλακτική μορφή θεραπευτικής προσέγγισης μυοσκελετικών παθήσεων. Έχει γίνει, πλέον, αποδεκτός από τη Δυτική Ιατρική. Και το ποσοστό αποτελεσματικότητάς του έναντι άλλων θεραπευτικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται για την ανακούφιση τής συμπτωματολογίας των μυοσκελετικών παθήσεων είναι ιδιαίτερα αξιοσημείωτο. Οι μυοσκελετικές παθήσεις ανέκαθεν αποτελούσαν κάτι αναπόσπαστο στη ζωή δισεκατομμυρίων ανθρώπων στον πλανήτη.

Σήμερα, οι γρήγοροι ρυθμοί ζωής έχουν αυξήσει τη συχνότητα εμφάνισης μυοσκελετικών προβλημάτων και ένα από τα πιο δημοφιλή είναι και το αυχενικό σύνδρομο. Ο πόνος στον αυχένα δυσχεραίνει  την καθημερινότητα εκατομμυρίων ατόμων παγκοσμίως και σε όλα τα επίπεδα, με αποτέλεσμα να λαμβάνει κοινωνικοοικονομικές διαστάσεις.

Το αυχενικό σύνδρομο είναι μια σειρά παθολογικών καταστάσεων με πρωταρχικές, την αλλοίωση των αρθρικών επιφανειών μεταξύ των αυχενικών σπονδύλων και τη σταδιακή αποδιοργάνωση των σπονδυλικών δίσκων.

Οι παραπάνω καταστάσεις, συνήθως, οφείλονται στον τρόπο ζωής τού ατόμου, δηλαδή στην πολύωρη και λανθασμένη στάση που επιλέγει να παραμείνει και συνάμα οι στρεσσογόνες και επιβαρυντικές συνθήκες που υπομένει κατά τη διάρκεια τής ημέρας του.

Το αίσθημα του γενικευμένου πόνου στον αυχένα είναι το πρώιμο σύμπτωμα που εμφανίζεται με αποτέλεσμα το άτομο να νιώθει καταβεβλημένο, ανίκανο να συγκρατήσει το κεφάλι του και μερικές φορές να υποφέρει και από διαρκείς πονοκεφάλους.

Ως φυσικό επακόλουθο, το άτομο έχοντας πόνο, προσπαθεί να βρει θέση και τρόπους ανακούφισης.

Ένας τρόπος ανακούφισης από τον πόνο είναι και ο βελονισμός. Η χρήση τού βελονισμού ενάντια στον αυχενικό πόνο έχει παρουσιάσει αξιόλογες και αξιοσημείωτες ενδείξεις, λαμβάνοντας υπόψιν τις επιστημονικές έρευνες, όπως επίσης και τη χρήσης του στην κλινική πράξη. Η βελόνα ερεθίζει τις ουδούς τού πόνου και ενεργοποιεί τους αναλγητικούς μηχανισμούς τού οργανισμού, επιφέροντας αναλγησία και ανακούφιση.

Ο βελονισμός εάν εφαρμοστεί από καταρτισμένου προσωπικό, θα γίνει ασφάλεια και εντοπισμένα, με σκοπό την άμεση αντιμετώπιση των συμπτωμάτων τού προβλήματος. Στο σύγχρονο φυσοκοθεραπευτήριο μας στην πόλη της Χαλκίδας εξειδικευόμαστε στη θεραπευτική χρήση τού βελονισμού ενάντια στο αυχενικό σύνδρομο.

Μετά την κλινική αξιολόγηση, όπου θα εξετάσουμε την περίπτωσή σας, σχεδιάζουμε ένα ολοκληρωμένο και εξατομικευμένο θεραπευτικό πλάνο με τις πιο εξελιγμένες και αποτελεσματικές μεθόδους θεραπείας. Με κυρίαρχα θεραπευτικά μέσα το βελονισμό και την ακολούθηση των κατάλληλων οδηγιών, η βελτίωση επέρχεται προοδευτικά και σύντομα.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!