Παπάγια

ΠαπάγιαΗ παπάγια ανήκει στα λεγόμενα “εξωτικά” φρούτα για την Ελλάδα (μαζί με τον ανανά, το μάνγκο, κλπ) και δεν θα πρέπει να πολυχρησιμοποιείται στη χώρα μας, ακολουθώντας τον κανόνα που συστήνει την κατανάλωση τροφίμων που παράγονται με φυσικό τρόπο στον τόπο που διαμένει ο κάθε άνθρωπος. Έχει γλυκιά και όξινη γεύση και θερμαίνει τον οργανισμό, ηρεμώντας και τις τρείς Ενέργειες (σε μεγάλη όμως ποσότητα μπορεί να ενοχλήσει το Pitta).

Ανακουφίζει από τον βήχα και το άσθμα και καθαρίζει το ήπαρ και τον σπλήνα. Τα ένζυμα που περιέχει βοηθούν την πέψη των τροφών (ειδικά των λιπαρών), ενώ ο χυμός της παπάγιας “αραιώνει” λίγο το αίμα και έτσι συνιστάται πολύ συχνά σε άτομα τα οποία υποφέρουν από θρομβώσεις των αγγείων, μετά από εμφράγματα, κλπ.

Έχει ισχυρή λιποδιαλυτική δράση στον οργανισμό και έτσι βοηθάει στην απώλεια βάρους. Όπως ήδη αναφέρθηκε, υπάρχουν και ταμπλέτες (στα φαρμακεία και στα καταστήματα με υγιεινές τροφές), που περιέχουν ένζυμα από παπάγια (παπαΐνη) και ανανά (βρωμελίνη) οι οποίες βοηθούν στην προσπάθεια αδυνατίσματος. Θα πρέπει να αποφεύγεται στην περίοδο της εγκυμοσύνης.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση