εγγλπωματα | συνδρομο ευαιρεθηστου εντερου | ασβεστωμα στη καρδια | αυστραλιανο αντιγονο
20 ΑΠΡ 2001

Όροι με ειδικό ενδιαφέρον στο κείμενο:

Βατόμουρο


Τα βατόμουρα είναι γλυκά και λίγο όξινα και στυφά, δροσίζουν τον οργανισμό και διεγείρουν το Vata και το Pitta, ηρεμώντας ταυτόχρονα το Kapha. Δεν ταιριάζουν με γάλα, γιαούρτι και τυρί (άρα αποφύγετε τα γλυκά με κρέμα γάλακτος και βατόμουρα, τα οποία σερβίρονται σχεδόν σε όλα τα ζαχαροπλαστεία και καλά εστιατόρια...) και η συχνή κατανάλωση μπορεί να επιδεινώσει τα στομαχικά προβλήματα, τις αιμορροΐδες και το έκζεμα (από υπερβολική αύξηση της πύρινης ενέργειας του Pitta).

Είναι αποτελεσματικά και συστήνονται σε όλα τα άτομα που παρουσιάζουν οποιουδήποτε είδους αιμορραγικές παθήσεις (αιμορροΐδες, ουλίτιδα, μητρορραγίες, κλπ), ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα και έχουν ήπια "αντιβιοτική" δράση, κυρίως λόγω του ότι περιέχουν σε μεγάλη ποσότητα βιταμίνη C και άλλες αντιοξειδωτικές ουσίες. Μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς (ανεξάρτητα από την ιδιοσυγκρασία του), φρέσκο χυμό από βατόμουρα με λίγο κύμινο και μάραθο σε όλες τις περιπτώσεις αιμορραγιών και πτώσης του ανοσοποιητικού συστήματος.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.