συμπτωματα αυχενικου συνδρομου | τι είναι το στιγμα | εμβολιο λυσσας σκυλου | ουρα με χρωμα κονιακ

Πέψη - κενώσεις


Vata

Η πεπτική διαδικασία στα αέρινα άτομα είναι γενικά ταραγμένη, ακατάστατη και σπάνια θα υπάρχει αέρινο άτομο χωρίς κάποια προβλήματα του τύπου του ευερέθιστου έντερου (κολίτιδας) με συμπτώματα φουσκώματος, δυσκοιλιότητας, διάρροιας, αερίων, κλπ. Υπάρχει και μία τάση για εναλλαγή των συμπτωμάτων από ημέρα σε ημέρα και αυτό βέβαια συμβαδίζει με τη γενική ακαταστασία και κίνηση του Vata.

Στην περίπτωση της χρόνιας δυσκοιλίοτητας τα κόπρανα είναι μικρά, πολύ σκούρα και σκληρά, και βγαίνουν με μεγάλη δυσκολία. Το άτομο θα καταφύγει συνήθως σε δυνατά ηπακτικά για να μπορέσει να έχει τακτικές κενώσεις (με τον όρο "τακτικές κενώσεις" εννοούμε τουλάχιστον μία καθημερινά).

Pitta

Η πέψη στα πύρινα άτομα είναι πολλή καλή, και οι συνήθειες του εντέρου πολύ τακτικές επίσης. Σπάνια θα παρουσιαστεί δυκοιλιότητα και εάν συμβεί αυτό, τότε το να προσθέσει κανείς λίγα φρούτα στη διατροφή του (ακτινίδια, δαμάσκηνα, σύκα, κλπ), θα τον βοηθήσει πολύ.

Τα κόπρανα έχουν ανοικτό κίτρινο χρώμα και είναι καλοσχηματισμένα. Μπορεί να δημιουργούν ένα καυστικό αίσθημα ιδιαίτερα μετά από ένα πικάντικο και καυτερό φαγητό.

Kapha

Τα υδάτινα άτομα έχουν ένα μεταβολισμό αργό και ληθαργικό, με έντονη τάση για πάχος και κατακράτηση υγρών. Το φαγητό αργεί να φύγει από το στομάχι και δεν πεινούν εύκολα ξανα, ιδιαίτερα μετά από ένα πλούσιο γεύμα.

Έχουν τακτικές κενώσεις και σπάνια θα έχουν δυσκοιλιότητα, τα δε κόπρανα θα είναι πάντοτε μαλακά.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.