αλλεργια στη ζαχαρη | ειλεος συμπτωματα | αποστημα δερματος | εξωστωση γναθου | ερυθρα συμπτωματα

Μαλλιά


Vata

Η ποιότητα των μαλλιών γενικά, αντανακλά τη συνολική κατάσταση υγείας του σώματος. Τα αέρινου τύπου μαλλιά είναι συνήθως ξηρά, με σκληρή και άγρια τρίχα, σπάνε εύκολα στις άκρες (ψαλίδα) και έχουν σκούρο χρώμα.

Συνήθως είναι σγουρά, δείχνουν θαμπά, στεγνά και εύκολα κάνουν πυτιρίδα λόγω της ξηρότητας που υπάρχει στο δέρμα γενικότερα.

Pitta

Τα χαρακτηριστικά πύρινα μαλλιά είναι τα ξανθά και ανοιχτόχρωμα και στα πύρινα άτομα ανήκουν όλοι οι "κοκκινομάλληδες". Εάν είναι πιό σκούρα και καστανά, τότε από μικρή ηλικία αρχίζουν να γκριζάρουν και τελικά να ασπρίζουν.

Επίσης συχνά σε μικρή ηλικία υπάρχει τριχόπτωση η οποία μπορεί να εξελιχθεί σε "φαλάκρα" και αυτό είναι μία ένδειξη έντονης δράσης της τεστοστερόνης που είναι μία από τις ισχυρότερες και πιό "επιθετικές" Pitta ορμόνες.

Η ποιότητα της τρίχας στα πύρινα μαλλιά είναι σχετικά καλή, αν και συνήθως είναι λεπτή και εύθραυστη, και εξάπαντως όχι σγουρή.

Kapha

Τα υδάτινα μαλλιά είναι συνήθως καστανά, με αρκετή λιπαρότητα, ελαφρά κυματιστά και δείχνουν γενικά υγιή και πλούσια μαλλιά.

Εάν παρουσιάσουν πρόβλημα αυτό είναι από υπερβολική λιπαρότητα που συμβαδίζει με την κατάσταση του δέρματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.