Ama

Η ουσία που στον Ayurveda ονομάζεται Αma, είναι ένα παχύρρευστο, κολλώδες, δύσοσμο υλικό το οποίο αποτελεί το μέρος της τροφής το οποίο δεν έχει επεξεργαστεί σωστά από τα πεπτικά ένζυμα και το οποίο μαζεύεται στον οργανισμό, προκαλώντας αρκετές βλάβες.

Στην αρχή μπλοκάρει το πεπτικό σύστημα, αλλά αργότερα, εάν συνεχίσει να δημιουργείται, αρχίζει να επεμβαίνει και να δυσκολεύει τη λειτουργία και άλλων καναλιών (srotas) του σώματος.

Όπου συγκεντρώνεται και δεν ληφθούν μέτρα για την απομάκρυνσή της με διάφορους τρόπους, δημιουργεί τοξίνες. Οι μηχανισμοί που διατηρούν το σώμα σε υγεία (αμυντικό σύστημα κλπ) μπλοκάρονται και το αντίστοιχο όργανο θα αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια διαταραχής. Όταν η διαταραχή αυτή εκδηλωθεί πλήρως, παίρνει τη μορφή κάποιας ασθένειας και θα ονομαστεί αντίστοιχα χολολιθίαση, βρογχίτιδα, κλπ.

Το Ama θεωρείται η πρωταρχική αιτία όλων των ενδογενών παθήσεων του σώματος.

Μία εύκολη μέθοδος για να ανιχνεύσει κανείς την κατάσταση του Ama στον οργανισμό, είναι να εξετάσει το επίχρισμα της γλώσσας, ειδικά το πρωΐ μετά από τον ύπνο και πρίν το άτομο φάει κάτι ή πλύνει τα δόντια του. Όσο περισσότερο και πιό πυκνό είναι αυτό το επίχρισμα, τόσο χειρότερη είναι η κατάσταση από πλευράς τοξινών.

Το άτομο καλό θα είναι να το απομακρύνει κάθε πρωΐ ξύνοντας τη γλώσσα με κάποιο ειδικό όργανο ή ένα κουτάλι της σούπας. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε ένα μέρος του Ama θα ξανακατέβει στο στομάχι μαζί με το φαγητό και θα εισέλθει (σαν κακή τροφή πλέον) στον οργανισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά παιδιά που κατα τεκμήριο είναι υγιή άτομα με ισχυρό πεπτικό σύστημα, σπάνια παρουσιάζουν αυτό το επίχρισμα. Όλοι οι γαστρεντερολόγοι επίσης γνωρίζουν ότι σε περιπτώσεις δυσπεψίας ή γενικότερα κακής πέψης η κατάσταση της γλώσσας του ατόμου που εξετάζουν, τους δείχνει και τη βαρύτητα της όποιας ασθένειας.

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση