δερματοπαθειες σκυλων | ελαιον στα εντερα | υπερταση αιτια | ασθενειες γατας | υποταση | λαγοκοιμηθια παρενεργειες

Ama


Η ουσία που στον Ayurveda ονομάζεται Αma, είναι ένα παχύρρευστο, κολλώδες, δύσοσμο υλικό το οποίο αποτελεί το μέρος της τροφής το οποίο δεν έχει επεξεργαστεί σωστά από τα πεπτικά ένζυμα και το οποίο μαζεύεται στον οργανισμό, προκαλώντας αρκετές βλάβες.

Στην αρχή μπλοκάρει το πεπτικό σύστημα, αλλά αργότερα, εάν συνεχίσει να δημιουργείται, αρχίζει να επεμβαίνει και να δυσκολεύει τη λειτουργία και άλλων καναλιών (srotas) του σώματος.

Όπου συγκεντρώνεται και δεν ληφθούν μέτρα για την απομάκρυνσή της με διάφορους τρόπους, δημιουργεί τοξίνες. Οι μηχανισμοί που διατηρούν το σώμα σε υγεία (αμυντικό σύστημα κλπ) μπλοκάρονται και το αντίστοιχο όργανο θα αρχίσει να παρουσιάζει σημάδια διαταραχής. Όταν η διαταραχή αυτή εκδηλωθεί πλήρως, παίρνει τη μορφή κάποιας ασθένειας και θα ονομαστεί αντίστοιχα χολολιθίαση, βρογχίτιδα, κλπ.

Το Ama θεωρείται η πρωταρχική αιτία όλων των ενδογενών παθήσεων του σώματος.

Μία εύκολη μέθοδος για να ανιχνεύσει κανείς την κατάσταση του Ama στον οργανισμό, είναι να εξετάσει το επίχρισμα της γλώσσας, ειδικά το πρωΐ μετά από τον ύπνο και πρίν το άτομο φάει κάτι ή πλύνει τα δόντια του. Όσο περισσότερο και πιό πυκνό είναι αυτό το επίχρισμα, τόσο χειρότερη είναι η κατάσταση από πλευράς τοξινών.

Το άτομο καλό θα είναι να το απομακρύνει κάθε πρωΐ ξύνοντας τη γλώσσα με κάποιο ειδικό όργανο ή ένα κουτάλι της σούπας. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε ένα μέρος του Ama θα ξανακατέβει στο στομάχι μαζί με το φαγητό και θα εισέλθει (σαν κακή τροφή πλέον) στον οργανισμό.

Δεν είναι τυχαίο ότι τα μικρά παιδιά που κατα τεκμήριο είναι υγιή άτομα με ισχυρό πεπτικό σύστημα, σπάνια παρουσιάζουν αυτό το επίχρισμα. Όλοι οι γαστρεντερολόγοι επίσης γνωρίζουν ότι σε περιπτώσεις δυσπεψίας ή γενικότερα κακής πέψης η κατάσταση της γλώσσας του ατόμου που εξετάζουν, τους δείχνει και τη βαρύτητα της όποιας ασθένειας.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.