τρανσαμινασες σε υπαρ εγκυος | δοντι με βαθια τρυπα | Ποσα δαμασκηνα να τρωω την ημερα

Εισαγωγή


Στό όλο σύστημα των επτά ιστών του ανθρώπινου σώματος, υπάρχουν πολλά απόβλητα τα οποία ονομάζονται Malas, τρία όμως από αυτά θεωρούνται τα "Κύρια Απόβλητα" και είναι τα κόπρανα, τα ούρα και ο ιδρώτας.

Tα τρία αυτά απόβλητα σχετίζονται άμεσα με τις τρείς ενέργειες του συστήματος Tridosha με τον ακόλουθο τρόπο:

Κάποια διαταραχή στην παραγωγή και αποβολή των κοπράνων θα προκαλέσει ανισορροπία στο Vata Dosha, πρόβλημα στην παραγωγή και αποβολή του ιδρώτα θα διαταράξει το Pitta Dosha, ενώ τέλος μια διαταραχή στην παραγωγή και αποβολή των ούρων θα διαταράξει το Kapha Dosha. Βέβαια όλα αυτά δουλεύουν και αντίστροφα. Δηλαδή μία διαταραχή του Vata, θα φέρει προβλήματα στο παχύ έντερο και δυσκοιλιότητα ή διάρροια. Μία διαταραχή του Pitta θα επηρεάσει τον ιδρώτα και τέλος μία διαταραχή του Kapha θα φέρει πρόβλημα στα ούρα.

Οι περισσότερες από τις τοξίνες που συσσωρεύονται στο ανθρώπινο σώμα πρέπει να απομακρυνθούν μέσα από τα τρία αυτά κύρια απόβλητα. Είναι εύκολα κατανοητό ότι πρόκειται για μια πολλή λεπτή ισορροπία που πρέπει να εξασφαλίζεται συνεχώς. Για παράδειγμα το καλοκαίρι που ο καιρός είναι ζεστός και υπάρχει μεγάλη παραγωγή ιδρώτα, το σώμα παράγει λιγότερα ούρα, σε αντίθεση με τον χειμώνα όπου τα νεφρά πρέπει να εργαστούν πιό εντατικά.

Γενικά σε οποιοδήποτε πρόβλημα σε ένα από τα αντίστοιχα όργανα (πεπτικό σύστημα και ήπαρ, δέρμα, ουροποιητικό σύστημα) θα πρέπει αμέσως να ελέγχονται και τα υπόλοιπα δύο.

Είναι πάρα πολύ συχνό το φαινόμενο να έρχονται στο ιατρείο ασθενείς παραπονούμενοι για κάποιο δερματικό πρόβλημα (έκζεμα, ψωρίαση, ακμή, κλπ) και σε ανάλυση αίματος να φαίνεται κάποια δυσλειτουργία στο ήπαρ (με αύξηση των τρανσαμινασών) ή στα νεφρά (με αύξηση της ουρίας), χωρίς όμως ο ασθενής να έχει (ακόμη) οποιοδήποτε σύμπτωμα από τα δύο αυτά όργανα.

Η κατανόηση των λειτουργιών των τριών malas, είναι εξίσου σημαντική με τα πέντε ριζώματα - Bhutas, τις τρεις ενέργειες - Doshas, τους επτά ιστούς - Dhatus, και τα δεκατρία κανάλια - Srotas. Με την αναφορά των malas, ολοκληρώνεται η βασική πεντάδα της δομής του ανθρώπινου σώματος.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.