Πώς να χάσεις κιλά από την κοιλιά γρήγορα και φυσικά

Το υπερβολικό βάρος στην κοιλιά, και όχι μόνο, είναι ένας από τους κύριους παράγοντες σοβαρών προβλημάτων υγείας όπως: καρδιακές ασθένειες, υψηλή πίεση, διαβήτης, εγκεφαλικό, άσθμα και αρκετές άλλες. Για να επικεντρωθούμε όμως στην καταπολέμηση του χρειάζεται αρχικά να δούμε τις αιτίες που το προκαλούν. Οι πιο συνήθεις λόγοι που αποθηκεύεται το λίπος στην κοιλιά είναι:

Κακή διατροφή

Η κατανάλωση ζαχαρούχων τροφίμων και ποτών στην διατροφή όπως γλυκά, κέικ, ποτά και χυμοί προπαρασκευασμένοι προκαλούν αύξηση του βάρους άλλα και επιβράδυνση του μεταβολισμού με αποτέλεσμα να καίγεται πιο δύσκολα το λίπος.

Οι δίαιτες που είναι φτωχές σε υδατάνθρακες και πρωτεΐνη μπορούν να επηρεάσουν το βάρος, καθώς αυτά τα δυο θρεπτικά συστατικά είναι από αυτά που δημιουργούν το αίσθημα της πληρότητας ευκολότερα και για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σταματώντας την κατανάλωση μπορεί λοιπόν να υπάρχει αύξηση της τροφής γενικότερα.

Τα τρανς λιπαρά τα συναντάμε σε αρκετά τρόφιμα όπως fast food, ψητά, μάφινς και είναι πολλές φορές η αιτία πρόκλησης φλεγμονής και παχυσαρκίας. Είναι επιτακτική η ελαχιστοποίησή τους και η αντικατάστασή τους με υγιεινότερες επιλογές όπως τρόφιμα ολικής άλεσης και τρόφιμα με μονοακόρεστα και πολυακόρεστα λίπη.

Η αποφυγή τους δεν είναι δύσκολη, καθώς μπορούμε πριν προμηθευτούμε κάποιο τρόφιμο να διαβάσουμε στην ετικέτα τα συστατικά που περιέχει.

Υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ

Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ μπορεί να προκαλέσει σοβαρά προβλήματα υγείας όπως ηπατική νόσο και φλεγμονή. Όσον αφορά ειδικά την παχυσαρκία οι έρευνες δείχνουν ότι προκαλείται αύξηση βάρους στην περιοχή της κοιλιάς κυρίως στους άνδρες.

Έλλειψη άσκησης

Η αύξηση του βάρους έρχεται όταν υπάρχει περισσότερο κατανάλωση θερμίδων απ’ ό,τι καύση τους. Η έλλειψη δραστηριότητας και σωματικής άσκησης καθιστά δύσκολη την απώλεια βάρους γύρω από την κοιλιά.

Άγχος

Όταν κάποιος έχει στρες απελευθερώνεται η ορμόνη της κορτιζόλης, η οποία βοηθά στην αντιμετώπισή του. Η ορμόνη αυτή ωστόσο μπορεί να σταθεί αιτία να διαταραχθεί ο μεταβολισμός και να αποθηκευτεί βάρος τοπικά, το οποίο δύσκολα μετά μπορεί κανείς να απαλλαχτεί.

Γενετική

Πέρα από την ανάπτυξη ασθενειών οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι πολλές φορές τα γονίδια μπορούν να επηρεάσουν τον μεταβολισμό και την ύπαρξη της παχυσαρκίας.

Κακός ύπνος

Η μικρή διάρκεια του ύπνου και η έλλειψή του ενδέχεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην αύξηση του κοιλιακού λίπους λόγω της αυξημένης πρόσληψης τροφής.

Σε κάθε περίπτωση η παρακολούθηση από τον κατάλληλο γιατρό και η κατεύθυνση ανάλογα με τις ανάγκες και το ιστορικό του εκάστοτε ατόμου μπορεί να δώσει συγκεκριμένες και εξατομικευμένες οδηγίες όσον αφορά την διατροφή.

Παράλληλα οι παρακάτω συμβουλές ίσως σε βοηθήσουν να ξεφορτωθείς το ανεπιθύμητο λίπος στην κοιλιά:

  • Βελτίωση της διατροφής με αποφυγή της ζάχαρης, των λιπαρών τροφίμων και των εξευγενισμένων υδατανθράκων και αύξηση της κατανάλωσης λαχανικών, φρούτων, άπαχων πρωτεϊνών και σύνθετων υδατανθράκων.
  • Μείωση της κατανάλωσης του αλκοόλ και της ζάχαρης που περιλαμβάνει, συμβάλλοντας στο κοιλιακό λίπος και διακοπή του καπνίσματος, μειώνοντας όχι μόνο τον κίνδυνο του αυξημένου λίπους στην κοιλιά αλλά και άλλων παθήσεων.
  • Αύξηση της σωματικής άσκησης και αποφυγή της καθιστικής ζωής
  • Μείωση του στρες με τεχνικές χαλάρωσης, διαλογισμού και ήπιας άσκησης όπως η γιόγκα
  • Βελτίωση του ύπνου που βοηθά στην ξεκούραση του σώματος και είναι απαραίτητη προϋπόθεση όταν ένα άτομο προσπαθεί να χάσει κιλά
MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση