κοψιμο απο σκουριασμενο αντικειμενο | δυσπλασια τραχηλου | εικονες πυον δοντιου

Ενούρηση νυκτερινή


Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Η αποβολή ούρων κατά τη διάρκεια του ύπνου, ιδίως στο πρώτο τρίτο της νύκτας. Διακρίνεται στην πρωτογενή ενούρηση, που χαρακτηρίζεται από αδυναμία ελέγχου της νυκτερινής ούρησης από τη βρεφική μέχρι την παιδική ηλικία και τη δευτερογενή, που παρατηρείται μετά από διάστημα επιτυχούς ελέγχου της νυκτερινής ούρησης.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποκλεισθούν τα οργανικά αίτια της νυκτερινής ενούρησης, από γιατρό ανάλογης ειδικότητας. Στη λειτουργική νυκτερινή ενούρηση, ο Βελονισμός παρουσιάζει ικανοποιητικά αποτελέσματα, τόσο ως μοναδική θεραπευτική προσέγγιση, όσο και στα πλαίσια μια συνολικότερης αντιμετώπισης που θα περιλαμβάνει και άλλες μορφές θεραπείας. Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νυκτερινή ενούρηση οφείλεται σε ανεπάρκεια της ενέργειας Γιανγκ των Νεφρών ή σε ανεπάρκεια της ενέργειας Τσι των Πνευμόνων και του Σπλήνα. Στα παιδιά, αποφεύγεται η εφαρμογή βελονών βελονισμού και προτιμάται η διέγερση των σημείων με δέσμη ενέργειας, που παράγεται από τις συσκευές LASER. Επίσης αποτελεσματική είναι η εφαρμογή μόξας στα σημεία βελονισμού. Στις ηλικίες κάτω των 8 ετών επιλέγονται λίγα μόνο σημεία για διέγερση (3 - 4 σημεία). Στα μεγαλύτερης ηλικίας παιδιά και στους εφήβους μπορούν να προστεθούν και άλλα σημεία (8 - 10 σημεία). Οι συνεδρίες επαναλαμβάνονται 2 φορές την εβδομάδα και η συνολική διάρκειά τους καθορίζεται από την ανταπόκριση του ασθενή.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.