Αρρυθμια | δελτοειδης μυς | pion sta oula | θερμοκρασια σωματος 37 | αποχρεμπτικό σιρόπι

Κοινό κρυολόγημα


Άλλες ονομασίες

Συνάχι

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πολύ συχνή ιογενούς προέλευσης λοίμωξη του ανώτερου αναπνευστικού, η οποία εκδηλώνεται συνήθως με ρινική συμφόρηση ή καταρροή, κεφαλαλγία, ερυθρότητα των οφθαλμών, δακρύρροια, πυρετό, πονόλαιμο, μυαλγίες και αρθραλγίες.

Αντιμετώπιση με βελονισμό

Το κοινό κρυολόγημα αποτελεί αυτοπεριοριζόμενη νόσο διάρκειας 2 ή 3 ημερών, η οποία μετά την αποδρομή της, είναι δυνατό να εγκαταλείψει στον ασθενή αίσθημα κόπωσης και καταβολή των δυνάμεων. Η αντιμετώπιση της νόσου κατά την Δυτική Ιατρική, είναι συμπτωματική. Κατά την Παραδοσιακή Κινέζικη Ιατρική, η νόσος οφείλεται σε εισβολή κάποιου εξωγενούς βλαπτικού παράγοντα (άνεμος, κρύο, ζέστη), στην περίοδο της άνοιξης ή του φθινοπώρου. Η θεραπεία αποσκοπεί στο να απομακρύνει τους εξωγενείς παράγοντες, αποκαθιστώντας την ενεργειακή ισορροπία του οργανισμού. Για αυτό το λόγο βελονίζονται σημεία τοπικά όπως ΚΑ20, ΧΚ20 (συνήθης τόπος από όπου εισβάλλει ο άνεμος) και απόμακρα όπως ΚΑ14, ΠΕ4, Π7, ΠΕ11, ΤΘ5. Μετά την αποδρομή της νόσου χρησιμοποιείται η μόξα για την τόνωση του οργανισμού, στα σημεία ΠΕ11, ΑΣ6, Σ36. Ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται, διότι πολλές μικροβιακής αιτιολογίας λοιμώξεις του ανώτερου αναπνευστικού, στις οποίες απαιτείται η χορήγηση αντιβιοτικών, είναι δυνατό να εκδηλωθούν με την παραπάνω σημειολογία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.