φθοριωση στα δοντια | κερασια γαλλικα θερμιδες | στιγμα | εκκολπωματα εντερου θεραπεια | καρδια και αρρυθμιες

Γρίπη ή κρύωμα

Πιο σοβαρή κατάσταση η γρίπη

Είναι συνηθισμένο φαινόμενο πολλοί άνθρωποι να μπερδεύουν την γρίπη με το απλό κρυολόγημα, καθώς εκδηλώνονται με παρεμφερή συμπτώματα.

Κατ΄ αρχήν λοιπόν διαφέρουν στο αίτιο που τις προκαλεί. Η γρίπη οφείλεται αποκλειστικά στους διάφορους τύπους του ιού της influentza και αν και έχει παρόμοια συμπτώματα με το κοινό κρυολόγημα, είναι πιο σοβαρή κατάσταση καθώς διαρκεί περισσότερο (μία έως δύο βδομάδες) και οι επιπλοκές της, ιδίως σε ηλικιωμένους, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή του ασθενή. Το κρυολόγημα αντίθετα διαρκεί λίγες μέρες και συνήθως δεν προκαλεί σοβαρές επιπλοκές.

Αλλά και τα συμπτώματα δεν είναι τελείως όμοια. Η γρίπη χαρακτηρίζεται από υψηλό πυρετό που διαρκεί μερικές μέρες, ξηρό βήχα, πονοκεφάλους, πόνους στους μύες και έντονη σωματική καταβολή. Το κρυολόγημα αντίθετα χαρακτηρίζεται από έντονο συνάχι και πόνους στον λαιμό, ο πυρετός αν υπάρχει είναι συνήθως χαμηλός και σπάνια συνοδεύεται από πονοκέφαλο και σωματική αδυναμία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.