Βουβουνοκήλη θεραπεια | μικροβια πνευμονιας | ημιοσχεο | αρρυθμιες συμπτωματα | στιγμ α στοθσ πνεθμ ονεσ

Αυτισμός


Άλλες ονομασίες

Autism

Σύντομη περιγραφή - ορισμός

Πρόκειται για μία νευρολογική διαταραχή η οποία εμφανίζεται στα πρώτα χρόνια της ζωής ενός παιδιού η οποία ως κύριο χαρακτηριστικό έχει την απόσυρση του παιδιού από οποιαδήποτε μορφή επικοινωνίας με το εξωτερικό περιβάλλον. Η επικρατούσα άποψη για τον αυτισμό είναι ότι οφείλεται σε κάποιο είδος εγκεφαλικής δυσλειτουργίας.

Χαρακτηριστικά του αυτισμού

Ο αυτισμός εμφανίζεται συνήθως στα 2 με 2 1/2 χρόνια του παιδιού. Τα παιδιά με αυτισμό έχουν δυσαρμονική ανάπτυξη της νοημοσύνης, η οποία κατά κανόνα είναι δύσκολο να μετρηθεί. Το βασικό σύμπτωμα του αυτισμού είναι η πλήρης απομόνωση του παιδιού στον εαυτό του καθώς και η έλλειψη επαφής με το περιβάλλον.

Η συμπεριφορά των αυτιστικών παιδιών

Τα παιδιά αυτά παίζουν με μεγάλη ευχαρίστηση με διάφορα παιχνίδια και κατά προτίμηση σε αυτά που έχουν μαλακό ύφασμα, ή παιχνίδια με το νερό αλλά αντιδρούν στην επαφή τους με ανθρώπους ή ζώα. Αδιαφορούν για τις οποιασδήποτε συναισθηματικές εκδηλώσεις των γονέων τους και αποφεύγουν την οπτική επαφή. Οποιαδήποτε αλλαγή στο χώρο τους (στο σπίτι, στα παιχνίδια τους, στις διαδρομές κτλ) τους προκαλεί μεγάλο άγχος το οποίο και εκδηλώνουν με φωνές ή επιθετική συμπεριφορά. Είναι δύσκολο για τα αυτιστικά παιδιά να μάθουν να μιλούν, αλλά ακόμα και αν αυτό γίνει δεν χρησιμοποιούν τη γλώσσα ως μέσο επικοινωνίας αλλά σαν είδος παιχνιδιού. Οι ψυχαναγκαστικές στερεότυπες κινήσεις, όπως το κούνημα του κεφαλιού ή το λίκνισμα του σώματος είναι επίσης συμπτώματα του αυτισμού. Πολλά παιδιά με τη διαταραχή αυτή είναι υπερκινητικά και πολλές φορές αυτοτραυματίζονται.

Θεραπεία της συμπεριφοράς και αυτισμός

Η υπάρχουσα θεραπεία (θεραπεία συμπεριφοράς) για τον αυτισμό γίνεται πάντα σε συνεργασία με τους γονείς και στοχεύει στο να υποστηρίξει το παιδί στην απόκτηση ικανοτήτων αυτονομίας, να βοηθηθεί η γλωσσική εξέλιξη του, να το βοηθήσει με ασκήσεις συγκέντρωσης προσοχής, παρατήρησης, κίνησης, να μάθει να παίζει και να οργανώνει τον ελεύθερο χρόνο του.

Σημαντική προϋπόθεση για την οποιαδήποτε επαφή με τα αυτιστικά παιδιά είναι το άτομο που είναι κοντά τους να είναι ικανό να μοιραστεί τον φανταστικό τους κόσμο και το κόσμο του παιχνιδιού πριν προσπαθήσει να έχει κάποια άλλης μορφής επικοινωνία η οποία να έχει σχέση με την πραγματικότητα.

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.