Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν να ξέρουν τον ιατρικό φάκελο των οδηγών

Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έκανε πρόταση με την οποία ζητείται η έγγραφη ενημέρωση από τα νοσοκομειακά ιδρύματα του υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με τη νοσηλεία ατόμων που διαθέτουν άδεια οδήγησης ή που πρόκειται στο μέλλον να ζητήσουν τη χορήγησή της.

Η κίνηση αυτή στηρίζεται στο μοντέλο που ήδη υπάρχει σήμερα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για την υποχρέωση αντίστοιχης ενημέρωσης από τις ψυχιατρικές κλινικές.

Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών θεωρεί απαραίτητο, όπως επισημαίνει σε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή, να επιβληθεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα -ιδιωτικά ή δημόσια- σχετική υποχρέωση παροχής ενημέρωσης, εφόσον ο λόγος νοσηλείας αφορά κάποιες από τις ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και διανοητικής ικανότητας για οδήγηση.

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν την όραση, ακοή, τις ορθοπεδικές, καρδιαγγειακές, νευρολογικές, ψυχιατρικές, νεφρικές και άλλες παθήσεις, η συνδρομή των οποίων μπορεί να καθιστά ένα πρόσωπο ακατάλληλο για οδήγηση.

Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ, θα συμπληρώσει υπάρχουσα που επιβάλλει στον κάτοχο αδείας οδήγησης να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση σε περίπτωση μείωσης της σωματικής ή της διανοητικής ικανότητάς του για οδήγηση, ενώ θα βοηθήσει στον κοινό αγώνα πολιτείας-ασφαλιστικών εταιριών για μείωση των τροχαίων και κυρίως των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο εξάλλου της προσπάθειας αυτής οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν από τον κ. Βερελή να συμμετέχουν στη νεοσυσταθείσα ειδική επιτροπή από τα υπουργεία Παιδείας-Θρησκευμάτων και Μεταφορών, που σκοπό έχει τη μελέτη και διατύπωση προτάσεων προκειμένου να εφαρμοστεί η σχετική διάταξη για την καθιέρωση μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση