ποτε το παιδι πηδαει με τα 2 ποδια | τα οστα του θωρακα | αυχενικο συμπτωματα εμβοες | τρανσαμινάσες

Αναγραφή των μονάδων αλκοόλης στα ποτά ζητούν οι γιατροί στη ΒρετανίαΟλα τα αλκοολούχα ποτά θα πρέπει να φέρουν ειδικές ετικέτες στις οποίες θα αναγράφονται το πόσες μονάδες αλκοόλης περιέχουν, καθώς και προειδοποιητικά μηνύματα για τους κινδύνους της υπερβολικής κατανάλωσης αλκοόλ, σύμφωνα με ανακοίνωση της Βρετανικής Ιατρικής Εταιρίας (British Medical Association).

Οι μπύρες, τα κρασιά καθώς και όλα τα "βαριά" αλκοολούχα ποτά θα πρέπει να παρέχουν με "απλή και κατανοητή γλώσσα" πληροφορίες που αφορούν στον αριθμό των μονάδων που περιέχονται σε μία τυπική ποσότητα στην οποία σερβίρεται το κάθε ποτό, καθώς και τα προτεινόμενα εβδομαδιαία όρια κατανάλωσης και τους κινδύνους της υπερκατανάλωσης.

Στη Μ. Βρετανία οι υπηρεσίες δημόσιας υγείας συμβουλεύουν τους καταναλωτές να μην καταναλώνουν περισσότερες από 21 μονάδες αλκοόλης για τους άνδρες και 14 μονάδες για τις γυναίκες. Πιο συγκεκριμένα μία μονάδα αλκοόλης αντιστοιχεί σε 8 γραμμάρια ή 10ml αλκοόλης.

Μία μονάδα αλκοόλης σύμφωνα με τα Βρετανικά στάνταρ είναι 1/2 pint μπύρας, το οποίο αντιστοιχεί σε περίπου 285ml ή 1 ποτήρι κρασί (100ml) ή 1 μεζούρα = 25ml από αλκοολούχο ποτό περιεκτικότητας σε αλκοόλ 40% (ουίσκι, βότκα).

Ομως τα αλκοολούχα ποτά το μόνο που αναγράφουν είναι η περιεκτικότητα σε αλκοόλη (%), με αποτέλεσμα να μην είναι ιδιαίτερα εύκολο για τον καταναλωτή να μετρήσει τις μονάδες αλκοόλ που καταναλώνει.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, στη Μ. Βρετανία, έρευνες έχουν δείξει ότι το 37% των ανδρών και το 23% των γυναικών που ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 16 με 24 καταναλώνουν τις διπλάσιες μονάδες αλκοόλ από αυτές που έχουν τεθεί ως ανώτατα ασφαλή όρια.

Η υπερκατανάλωση αλκοόλ έχει συσχετιστεί με αυξημένο κίνδυνο καρδιοπαθειών, καρκίνου, καταστροφής του ήπατος καθώς και ψυχολογικών προβλημάτων.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.