αρρυθμια στη καρδια | απωλεια βαρους στην κλιμακτηριο | χαπια για ψυλλους | ακετοσουλφαμικό κάλιο

Οι ασφαλιστικές εταιρείες ζητούν να ξέρουν τον ιατρικό φάκελο των οδηγώνΗ Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) έκανε πρόταση με την οποία ζητείται η έγγραφη ενημέρωση από τα νοσοκομειακά ιδρύματα του υπουργείου Μεταφορών, σχετικά με τη νοσηλεία ατόμων που διαθέτουν άδεια οδήγησης ή που πρόκειται στο μέλλον να ζητήσουν τη χορήγησή της.

Η κίνηση αυτή στηρίζεται στο μοντέλο που ήδη υπάρχει σήμερα, με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, για την υποχρέωση αντίστοιχης ενημέρωσης από τις ψυχιατρικές κλινικές.

Η Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών θεωρεί απαραίτητο, όπως επισημαίνει σε σχετικό έγγραφο προς τον υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Χρήστο Βερελή, να επιβληθεί σε όλα τα νοσηλευτικά ιδρύματα -ιδιωτικά ή δημόσια- σχετική υποχρέωση παροχής ενημέρωσης, εφόσον ο λόγος νοσηλείας αφορά κάποιες από τις ελάχιστες προϋποθέσεις σωματικής και διανοητικής ικανότητας για οδήγηση.

Οι προϋποθέσεις αυτές αφορούν την όραση, ακοή, τις ορθοπεδικές, καρδιαγγειακές, νευρολογικές, ψυχιατρικές, νεφρικές και άλλες παθήσεις, η συνδρομή των οποίων μπορεί να καθιστά ένα πρόσωπο ακατάλληλο για οδήγηση.

Η προτεινόμενη νομοθετική ρύθμιση, σύμφωνα με την ΕΑΕΕ, θα συμπληρώσει υπάρχουσα που επιβάλλει στον κάτοχο αδείας οδήγησης να υποβληθεί σε ιατρική εξέταση σε περίπτωση μείωσης της σωματικής ή της διανοητικής ικανότητάς του για οδήγηση, ενώ θα βοηθήσει στον κοινό αγώνα πολιτείας-ασφαλιστικών εταιριών για μείωση των τροχαίων και κυρίως των θανατηφόρων ατυχημάτων.

Στο πλαίσιο εξάλλου της προσπάθειας αυτής οι ασφαλιστικές εταιρίες ζητούν από τον κ. Βερελή να συμμετέχουν στη νεοσυσταθείσα ειδική επιτροπή από τα υπουργεία Παιδείας-Θρησκευμάτων και Μεταφορών, που σκοπό έχει τη μελέτη και διατύπωση προτάσεων προκειμένου να εφαρμοστεί η σχετική διάταξη για την καθιέρωση μαθήματος κυκλοφοριακής αγωγής στα σχολεία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.