Πολλά καπέλα δεν παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο

Σημαντικός αριθμός καπέλων που πωλούνται σε μεγάλα πολυκαταστήματα της Αγγλίας, δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο. Σ’ αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το SATRA Technology Centre, οι οποίοι υποστηρίζουν πως κάποιες κατασκευάστριες εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους με ψευδείς δηλώσεις, αναφέροντας πως τα καπέλα τους παρέχουν αντηλιακή προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ηλίου, χωρίς όμως αυτό να ισχύει.

Ερευνητές από το ίδρυμα Cancer Research αγόρασαν δέκα καπέλα, από πολύ γνωστά καταστήματα της χώρας, προκειμένου να ελέγξουν το βαθμό προστασίας τους από τον ήλιο. Τα έξι από αυτά τηρούσαν πλήρως τις προδιαγραφές, παρέχοντας 98% κάλυψη από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Τα υπόλοιπα όμως τέσσερα, τα οποία προορίζονταν μάλιστα για παιδιά, είχαν πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας με αποτέλεσμα να αφήνουν εκτεθειμένα τα παιδικά προσωπάκια.

Οι επιστήμονες λοιπόν επισημαίνουν πως οι ταμπέλες των καπέλων θα πρέπει να αναγράφουν το δείκτη προστασίας του προϊόντος, προκειμένου να ενημερώνεται σωστά ο καταναλωτής.

Εντούτοις οι κατασκευάστριες εταιρίες υποστηρίζουν πως μόνο τα ρούχα οφείλουν να έχουν υψηλό δείκτη προστασίας. Τα καπέλα προφυλάσσουν την επιδερμίδα από τον ήλιο, μόνο όταν συνδυάζονται με αντηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. Εξάλλου τα παιδιά, τα οποία αποτελούν ευαίσθητη ομάδα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμένουν στον ήλιο χωρίς κρέμα, ακόμα και αν φορούν καπέλο.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση