αντισυλληπτικα παρενεργειες | παθησεις δοντιων | σιροπι για φλεματα και βηχα | ιντερφερονη | μυς πλατης

Πολλά καπέλα δεν παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιοΣημαντικός αριθμός καπέλων που πωλούνται σε μεγάλα πολυκαταστήματα της Αγγλίας, δεν πληρούν συγκεκριμένες προδιαγραφές, με αποτέλεσμα να μην παρέχουν την απαραίτητη προστασία από τον ήλιο. Σ' αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν επιστήμονες από το SATRA Technology Centre, οι οποίοι υποστηρίζουν πως κάποιες κατασκευάστριες εταιρίες προωθούν τα προϊόντα τους με ψευδείς δηλώσεις, αναφέροντας πως τα καπέλα τους παρέχουν αντηλιακή προστασία από τις βλαβερές ακτινοβολίες του ηλίου, χωρίς όμως αυτό να ισχύει.

Ερευνητές από το ίδρυμα Cancer Research αγόρασαν δέκα καπέλα, από πολύ γνωστά καταστήματα της χώρας, προκειμένου να ελέγξουν το βαθμό προστασίας τους από τον ήλιο. Τα έξι από αυτά τηρούσαν πλήρως τις προδιαγραφές, παρέχοντας 98% κάλυψη από τις υπεριώδεις ακτινοβολίες. Τα υπόλοιπα όμως τέσσερα, τα οποία προορίζονταν μάλιστα για παιδιά, είχαν πολύ χαμηλό δείκτη προστασίας με αποτέλεσμα να αφήνουν εκτεθειμένα τα παιδικά προσωπάκια.

Οι επιστήμονες λοιπόν επισημαίνουν πως οι ταμπέλες των καπέλων θα πρέπει να αναγράφουν το δείκτη προστασίας του προϊόντος, προκειμένου να ενημερώνεται σωστά ο καταναλωτής.

Εντούτοις οι κατασκευάστριες εταιρίες υποστηρίζουν πως μόνο τα ρούχα οφείλουν να έχουν υψηλό δείκτη προστασίας. Τα καπέλα προφυλάσσουν την επιδερμίδα από τον ήλιο, μόνο όταν συνδυάζονται με αντηλιακή κρέμα προσώπου με υψηλό δείκτη προστασίας. Εξάλλου τα παιδιά, τα οποία αποτελούν ευαίσθητη ομάδα, δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να παραμένουν στον ήλιο χωρίς κρέμα, ακόμα και αν φορούν καπέλο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.