πόνος στη γλώσσα | τι σημαινει θετικη mantoux | διαφορα λοιμωξησ και φλεγμονησ | ηπατιτιδα β αυστραλιανο

Απαραίτητη η συγκατάθεση για τη λήψη DNAΠρόταση για απαγόρευση λήψης δειγμάτων DNA χωρίς τη συγκατάθεση του ενδιαφερομένου σκοπεύει να καταθέσει η βρετανική Επιτροπή Ανθρώπινης Γενετικής. Η βρετανική Επιτροπή για την Ανθρώπινη Γενετική σκοπεύει να συστήσει στην κυβέρνηση της χώρας να προωθήσει ένα νομοσχέδιο με το οποίο θα απαγορεύεται η απόκτηση δειγμάτων DNA με απάτη, σύμφωνα με τις βρετανικές εφημερίδες. Στόχος της κυβερνητικής αυτής οργάνωσης είναι να προστατευτούν τόσο τα παιδιά όσο και οι γονείς που εμπλέκονται σε υποθέσεις κηδεμονίας και απόδειξης της πατρότητας.

Η πρόταση αυτή συμπίπτει χρονικά με τη μήνυση που κατέθεσε ο παραγωγός του Χόλιγουντ Στιβ Μπινγκ εναντίον του δισεκατομμυριούχου ιδιοκτήτη κινηματογραφικών στούντιο Κερκ Κερκόριαν, υποστηρίζοντας ότι υπάλληλοι του τελευταίου έκλεψαν ένα δείγμα του DNA του από έναν σκουπιδοντενεκέ προκειμένου να αποδείξουν ότι ο Μπινγκ είναι ο πραγματικός πατέρας της τετράχρονης κόρης της πρώην συζύγου του Κερκόριαν.

Η πρόεδρος της βρετανικής Επιτροπής, Λαίδη Κένεντι, ανησυχεί για τις εξελίξεις στις ΗΠΑ όπου ορισμένοι άνδρες όταν επισκέπτονται τα παιδιά τους παίρνουν δείγματα DNA χωρίς να υπάρχει προηγούμενη συγκατάθεση, γράφει η εφημερίδα "Σάντεϊ Τέλεγκραφ". "Θα προτείνουμε να θεωρηθεί αδίκημα το να παίρνεις το DNA κάποιου χωρίς τη συγκατάθεση του, χωρίς να έχεις προσφύγει στη δικαιοσύνη" φέρεται να δήλωσε η πρόεδρος.

Τα τεστ DNA έχουν εξελιχθεί και επιτρέπουν πλέον στους επιστήμονες να παίρνουν δείγματα ακόμη και από το σάλιο που μένει σε ένα ποτήρι, από τις γόπες των τσιγάρων, ακόμη και από οδοντικό νήμα, όπως στην περίπτωση του Στιβ Μπινγκ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.