ποτε υποχωρει το πρηξιμο απο αποστημα | αιμοραγια στο στομαχι | προγναθισμος της κατω γναθου θεραπεια

Απαραίτητη η έρευνα για το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμαΤην ίδρυση ενός νέου δικτύου έρευνας για το ακρυλαμίδιο στα τρόφιμα, προκειμένου να διερευνηθούν οι επιπτώσεις του στην ανθρώπινη υγεία, αποφάσισαν μετά από έκτακτη τριήμερη συνάντηση, ειδικοί επιστήμονες απ΄όλο τον κόσμο.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (WHO) και ο οργανισμός τροφίμων των Ηνωμένων Εθνών (FAO) συγκέντρωσαν 23 ειδικούς επιστήμονες, σε θέματα καρκινογένεσης, τοξικολογίας, τεχνολογίας τροφίμων και βιοχημείας, προκειμένου να πάρουν άμεσα αποφάσεις για την έρευνα που χρειάζεται για το ακρυλαμίδιο.

Ενώ είναι γνωστό ότι το ακρυλαμίδιο προκαλεί καρκίνο στα πειραματόζωα, δεν υπάρχουν μελέτες για την επίδραση του ακρυλαμίδιου στη ανθρώπινη υγεία.

Τον περασμένο Μάιο, η Εθνική Υπηρεσία Τροφίμων της Σουηδίας δημοσίευσε για πρώτη φορά επιστημονικά στοιχεία που αφορούσαν την ύπαρξη ακρυλαμιδίου σε αμυλούχες τροφές, που είχαν υποστεί θερμική επεξεργασία σε υψηλές θερμοκρασίες, όπως ψωμί, πατατάκια και μπισκότα.

Η σουηδική έρευνα καθώς και έρευνες που ακολούθησαν στη Νορβηγία, την Ελβετία, τις ΗΠΑ και τη Μ. Βρετανία απέδειξαν την ύπαρξη ακρυλαμίδιου στις τροφές αυτές και μάλιστα σε συγκεντρώσεις πολύ υψηλότερες από αυτές που έχει θέσει ως ασφαλή όρια ο WHO για το πόσιμο νερό.

Ωστόσο υπολογίζοντας τη μέση ημερήσια πρόσληψη ακρυλαμίδιου για έναν ενήλικα, από όλες τις πηγές, οι επιστήμονες αναφέρουν ότι δεν ξεπερνά τα 70 μικρογραμμάρια, ποσότητα πολύ χαμηλότερη από αυτή που έχει βρεθεί ότι προκαλεί προβλήματα σε πειραματόζωα.

Ομως οι επιστήμονες δεν είναι ακόμα σε θέση να γνωρίζουν αν το ακρυλαμίδιο βρίσκεται και σε άλλες τροφές, καθώς δεν υπάρχουν έρευνες, ενώ είναι άγνωστο το ποσοστό που προέρχεται από τις αμυλούχες τροφές.

Επίσης δεν είναι ακόμα άγνωστο το πόσο γρήγορα ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να διασπάσει το ακρυλαμίδιο.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι είναι απαραίτητο να γίνει και έρευνα στο πως το ακρυλαμίδιο παράγεται κατά τη θερμική επεξεργασία.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.