Εγκαιρη διάγνωση του Αλτσχάιμερ με μία απλή εξέταση ούρων

Με μία απλή εξέταση ούρων θα μπορεί σύντομα να γίνεται δυνατή η έγκαιρη διάγνωση της νόσου του Αλτσχάιμερ, σύμφωνα με έρευνα από την ιατρική σχολή του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια στις ΗΠΑ, τα αποτελέσματα της οποίας δημοσιεύονται στο τελευταίο τεύχος του επιστημονικού περιοδικού Archives of Neurology.

Η ειδική αυτή εξέταση ούρων ανιχνεύει τις ισοπροστάνες, χημικές ενώσεις, οι οποίες, σύμφωνα με τους επιστήμονες, απελευθερώνονται στον εγκέφαλο σαν συνέπεια της καταστροφής που προκαλεί η νόσος του Αλτσχάιμερ.

Εφόσον η εξέταση είναι θετική, περαιτέρω εξετάσεις μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να καθοριστεί η σοβαρότητα της κατάστασης του ασθενούς και το θεραπευτικό σχήμα που θα χρησιμοποιηθεί.

Επίσης με τη βοήθεια αυτής της μεθόδου θα γίνεται δυνατόν να καθοριστεί, αν ήπια προβλήματα μνήμης που αντιμετωπίζει κάποιος ασθενής, είναι πρώιμα συμπτώματα της νόσου.

Εφόσον δεν υπάρχει θεραπεία για τη νόσο του Αλτσχάιμερ, η έγκαιρη διάγνωση της νόσου είναι πολύ σημαντική, καθώς με ειδικές ιατρικές παρεμβάσεις, μπορεί να καθυστερήσει σημαντικά η εξέλιξη της νόσου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση