Πανεπιστημιακοί γιατροί κατά διοικητών νοσοκομείων

Τους μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων ότι παρεμβάλουν εμπόδια στην άσκηση του κλινικού τους έργου, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται και η εκπαίδευση των φοιτητών, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, η άρνηση των διοικήσεων να επιτρέψουν σε πανεπιστημιακούς γιατρούς να χειρουργήσουν έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει 200 από τα 700 κρεβάτια που διαθέτουν συνολικά στην Αττική οι πανεπιστημιακές κλινικές.

Παρουσίασαν, μάλιστα, βιντεοσκοπημένες εικόνες από θαλάμους της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής στο Σωτηρία, οι οποίοι είναι άδειοι. Αιτιολόγησαν την κατάσταση αυτή, λέγοντας ότι ο διοικητής του νοσοκομείου εμποδίζει την εισαγωγή ασθενών και την εκτέλεση χειρουργικών πράξεων από πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΔΕΠ, η συγκεκριμένη εικόνα παρατηρείται και σε πανεπιστημιακές κλινικές των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Αλεξάνδρα, Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού και Σισμανόγλειο.

Οι πανεπιστημιακοί εκτιμούν ότι αυτό μειώνει την ιατρική εκπαίδευση σε απαράδεκτο βαθμό και θα αναγκάσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας να προβεί σε μετακινήσεις φοιτητών και καθηγητών σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Αιγινήτειο, Αρεταίειο και Ευγενίδειο.

Εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στη συρρίκνωση της Ιατρικής Σχολής, οι πανεπιστημιακοί εκτιμούν ότι θα είναι αναμενόμενη η δραστική μείωση των εισακτέων φοιτητών στην Ιατρική Αθηνών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση