κόκκαλο στήριξης δοντιων | στιγμα μεσογειακησ αναιμιασ | πεταγμενο κοκκαλο στο στερνο | εγκολπωματα

Πανεπιστημιακοί γιατροί κατά διοικητών νοσοκομείωνΤους μάνατζερ των δημόσιων νοσοκομείων ότι παρεμβάλουν εμπόδια στην άσκηση του κλινικού τους έργου, με αποτέλεσμα να παρεμποδίζεται και η εκπαίδευση των φοιτητών, καταγγέλλουν με ανακοίνωση τους οι εκπρόσωποι του Συλλόγου Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ) της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Σύμφωνα με τους καθηγητές, η άρνηση των διοικήσεων να επιτρέψουν σε πανεπιστημιακούς γιατρούς να χειρουργήσουν έχει ως αποτέλεσμα να έχουν αδειάσει 200 από τα 700 κρεβάτια που διαθέτουν συνολικά στην Αττική οι πανεπιστημιακές κλινικές.

Παρουσίασαν, μάλιστα, βιντεοσκοπημένες εικόνες από θαλάμους της Γ΄ Χειρουργικής Κλινικής στο Σωτηρία, οι οποίοι είναι άδειοι. Αιτιολόγησαν την κατάσταση αυτή, λέγοντας ότι ο διοικητής του νοσοκομείου εμποδίζει την εισαγωγή ασθενών και την εκτέλεση χειρουργικών πράξεων από πανεπιστημιακούς γιατρούς.

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους του Συλλόγου ΔΕΠ, η συγκεκριμένη εικόνα παρατηρείται και σε πανεπιστημιακές κλινικές των νοσοκομείων Ιπποκράτειο, Λαϊκό, Αλεξάνδρα, Αγία Σοφία, Αγλαΐα Κυριακού και Σισμανόγλειο.

Οι πανεπιστημιακοί εκτιμούν ότι αυτό μειώνει την ιατρική εκπαίδευση σε απαράδεκτο βαθμό και θα αναγκάσει το Πανεπιστήμιο της Αθήνας να προβεί σε μετακινήσεις φοιτητών και καθηγητών σε πανεπιστημιακά νοσοκομεία, όπως το Αιγινήτειο, Αρεταίειο και Ευγενίδειο.

Εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στη συρρίκνωση της Ιατρικής Σχολής, οι πανεπιστημιακοί εκτιμούν ότι θα είναι αναμενόμενη η δραστική μείωση των εισακτέων φοιτητών στην Ιατρική Αθηνών.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.