Επιβεβαιώνονται τα οφέλη του μουρουνέλαιου

Επιβεβαιώθηκαν οι ευεργετικές επιδράσεις του μουρουνέλαιου στις αρθρώσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης επιστημόνων από την Ουαλία, τα οποία έδειξαν ότι το μουρουνέλαιο μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να ανατρέψει την καταστροφή των χόνδρων, αλλά και των πόνων από φλεγμονές σχετίζονται με την αρθρίτιδα.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες, με επικεφαλή τον καθηγητή Bruce Caterson από το Τμήμα Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ εξέτασαν την επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων (που αποτελούν το κύριο συστατικό του μουρουνέλαιου) στα τμήματα της άρθρωσης γονάτων από άτομα που είχαν υποστεί αντικατάσταση με αρθροπλαστική.

Κάποια από τα δείγματα επεξεργάστηκαν με ω-3 λιπαρά οξέα για 24 ώρες και κάποια όχι. Επιπλέον σε όλα τα δείγματα προστέθηκε μία χημική ουσία η οποία η οποία μπορούσε να μιμηθεί τη φλεγμονώδη αντίδραση στις αρθρώσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα δείγματα τα οποία είχαν υποστεί την επεξεργασία με τα ω-3 λιπαρά οξέα δεν εντοπίστηκαν τα ένζυμα τα οποία ευθύνονται για την καταστροφή των χόνδρων, τα οποία εντοπίστηκαν στα δείγματα που δεν είχαν επεξεργαστεί με τα ω-3.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των πειραμάτων κατάφεραν να αποδείξουν τις ευεργετικές επιδράσεις που έχουν τω ω-3 λιπαρά οξέα, άρα και το μουρουνέλαιο στις αρθρώσεις, και κατά συνέπεια στην αρθρίτιδα, επιβραδύνοντας ή ακόμα και απομακρύνοντας τη δράση των ενζύμων που καταστρέφουν τους χόνδρους.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση