στηθάνχη | παθησεις δερματος προσωπου | αδυναμια μετα το γυμναστηριο | αφθες στοματος θεραπεια

Επιβεβαιώνονται τα οφέλη του μουρουνέλαιουΕπιβεβαιώθηκαν οι ευεργετικές επιδράσεις του μουρουνέλαιου στις αρθρώσεις, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μελέτης επιστημόνων από την Ουαλία, τα οποία έδειξαν ότι το μουρουνέλαιο μπορεί να καθυστερήσει ή ακόμα και να ανατρέψει την καταστροφή των χόνδρων, αλλά και των πόνων από φλεγμονές σχετίζονται με την αρθρίτιδα.

Στη μελέτη, οι επιστήμονες, με επικεφαλή τον καθηγητή Bruce Caterson από το Τμήμα Βιοϊατρικής του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ εξέτασαν την επίδραση των ω-3 λιπαρών οξέων (που αποτελούν το κύριο συστατικό του μουρουνέλαιου) στα τμήματα της άρθρωσης γονάτων από άτομα που είχαν υποστεί αντικατάσταση με αρθροπλαστική.

Κάποια από τα δείγματα επεξεργάστηκαν με ω-3 λιπαρά οξέα για 24 ώρες και κάποια όχι. Επιπλέον σε όλα τα δείγματα προστέθηκε μία χημική ουσία η οποία η οποία μπορούσε να μιμηθεί τη φλεγμονώδη αντίδραση στις αρθρώσεις.

Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι στα δείγματα τα οποία είχαν υποστεί την επεξεργασία με τα ω-3 λιπαρά οξέα δεν εντοπίστηκαν τα ένζυμα τα οποία ευθύνονται για την καταστροφή των χόνδρων, τα οποία εντοπίστηκαν στα δείγματα που δεν είχαν επεξεργαστεί με τα ω-3.

Οι επιστήμονες αναφέρουν ότι τα αποτελέσματα των πειραμάτων κατάφεραν να αποδείξουν τις ευεργετικές επιδράσεις που έχουν τω ω-3 λιπαρά οξέα, άρα και το μουρουνέλαιο στις αρθρώσεις, και κατά συνέπεια στην αρθρίτιδα, επιβραδύνοντας ή ακόμα και απομακρύνοντας τη δράση των ενζύμων που καταστρέφουν τους χόνδρους.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.