Ο πρώτος Aγγλος ασθενής στο Διαβαλκανικό

Τη Δευτέρα φτάνει στη Θεσσαλονίκη ο πρώτος ’γγλος ασθενής που θα νοσηλευτεί στο Διαβαλκανικό Κέντρο, ενώ λίγες ημέρες μετά θα φτάσει στη Θεσσαλονίκη και δεύτερος ασθενής από την Αγγλία. Εξάλλου από τις 28 Ιανουαρίου μέχρι την 1η Φεβρουαρίου το Διαβαλκανικό Κέντρο θα επισκεφτούν 17 δημοσιογράφοι για να διαπιστώσουν και να καταγράψουν από κοντά τις συνθήκες νοσηλείας στο εν λόγω ιδιωτικό νοσηλευτικό ίδρυμα.

Οι βρετανοί δημοσιογράφοι, θα ακολουθήσουν τη διαδικασία που προβλέπεται για την εισαγωγή και νοσηλεία ασθενούς, προκειμένου να βιώσουν τις πραγματικές συνθήκες που επικρατούν στο νοσηλευτικό ίδρυμα.

Η κίνηση αυτή γίνεται ενόψει της υπογραφής συμφωνίας του Κέντρου με το αγγλικό δημόσιο για τη νοσηλεία ασθενών σ’ αυτό, στα τμήματα καρδιοχειργουρικό, ορθοπεδικό και οφθαλμολογικό. Στόχος του ομίλου, σύμφωνα με τον πρόεδρό του, είναι στην επόμενη τριετία να νοσηλευτούν περίπου 25.000 άτομα από την Αγγλία. Για την εξυπηρέτηση αυτών, ο όμιλος, έχει υπογράψει συμφωνία με την Ολυμπιακή Αεροπορία.

Ο όμιλος αναμένεται να υπογράψει συμφωνίες για τη νοσηλεία ασθενών με την ΠΓΔΜ και τη Λιβύη, ενώ βρίσκεται σε συζητήσεις και με την κυπριακή παροικία του Λονδίνου. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του χρόνου οι κλινικές και τα διαγνωστικά κέντρα του ομίλου έχουν ενοποιηθεί υπό την επωνυμία “Ιατρική Τεχνική”, με την οποία διαπραγματεύεται η μετοχή του στο ΧΑΑ.
Όσον αφορά τα οικονομικά αποτελέσματα της χρονιάς που πέρασε ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι τα Διαβαλκανικό παρουσίασε κύκλο εργασιών 12 δισ. δρχ. και ζημίες 250 εκατ. δρχ. μετά τις αποσβέσεις. Σε επίπεδο ομίλου ο τζίρος αναμένεται να ανέλθει σε 46 δισ. δρχ., τα κέρδη EBITDA (προ τόκων αποσβέσεων και φόρων) σε 9 δισ. δρχ. και τα κέρδη προ φόρων αναμένεται να διαμορφωθούν σε 5 δισ. δρχ.

Αναφερόμενος στην πληρότητα του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου ο κ. Αποστολόπουλος είπε ότι τον Ιανουάριο του 2002 η πληρότητα φτάνει το 62%, ενώ τον Δεκέμβριο του 2001 ήταν 40% και τον Ιανουάριο του 2001 22%. Σ’ αυτό συνετέλεσε η αλλαγή τιμολογιακής πολιτικής του Κέντρου και η απόφαση του να παραχωρήσει το 30% των κλινών του στα ασφαλιστικά ταμεία της χώρας.

Συμπλήρωσε ακόμη ότι στον ενάμιση χρόνο που λειτουργεί, το Διαβαλκανικό δέχτηκε πόλεμο από “κακά κέντρα ανταγωνισμού”, καθώς διάφοροι διέρρεαν κακόβουλα σχόλια για τον όμιλο και το Κέντρο. “Τώρα όλα αυτά σταμάτησαν και πιστεύω ότι το 2002 θα είναι η χρονιά του Διαβαλκανικού Κέντρου”, κατέληξε ο κ. Αποστολόπουλος.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση