Νέα εξέταση αίματος για τη διάγνωση του διαβήτη

Ενα απλό τεστ αίματος, το οποίο θα μπορεί να γίνεται στο ιατρείο και το οποίο έχει τη δυνατότητα να ανιχνεύει τη ύπαρξη σακχαρώδη διαβήτη πριν εκδηλωθούν τα αρχικά συμπτώματα της νόσου, δοκιμάστηκε με επιτυχία σε 1.253 ασθενείς, στο ιατρικό κέντρο του πανεπιστημίου Duke, στη Β. Καρολίνα.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, επικεφαλής της οποίας ήταν Δρ. David Edelman, χάρη στη νέα αυτή εξέταση, με το όνομα HgA1c, διαγιγνώστηκε η ύπαρξη διαβήτη στο 4.5% των ασθενών, στους οποίους δεν είχε διαγνωσθεί, παρ’ όλο που βρίσκονταν υπό ιατρική παρακολούθηση.

Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η νέα αυτή εξέταση θα μπορούσε να χρησιμεύσει για την διάγνωση διαβήτη, ιδίως σε άτομα με έναν ή περισσότερους από τους παρακάτω παράγοντες κινδύνου: παχυσαρκία, υπέρταση και οικογενειακό ιστορικό της ασθένειας.

Εκπρόσωπος του Βρετανικού οργανισμού Diabetes UK, δήλωσε ότι τα αποτελέσματα είναι ιδιαίτερα ενδιαφέροντα για τη Μ. Βρετανία, όπου υπολογίζεται ότι υπάρχουν ένα εκατομμύριο άνθρωποι με διαβήτη στους οποίους δεν έχει γίνει διάγνωση.

Η εισαγωγή της εξέτασης αυτής σαν διαγνωστικό τεστ για τα άτομα με έναν ή περισσότερους παράγοντες κινδύνου είναι ιδιαίτερα σημαντική, σύμφωνα με το Diabetes UK.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση