Τέσσερα κρούσματα καρκίνου σε δημοτικό σχολείο στην Ισπανία

Δημοτικό σχολείο στην Ισπανία έκλεισε εξαιτίας των φόβων ότι οι κεραίες σταθερής τηλεφωνίας που βρίσκονταν σε οροφή γειτονικού κτιρίου προκάλεσαν τέσσερα κρούσματα καρκίνου μεταξύ των 450 μαθητών του σχολείου, μετέδωσαν τα ισπανικά μέσα ενημέρωσης.

Ειδικοί είχαν αποκλείσει νωρίτερα οποιαδήποτε σχέση ανάμεσα στα κρούσματα καρκίνου που εντοπίστηκαν στο σχολείο και την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία, από τις 35 κεραίες σταθερής τηλεφωνίας που έχουν στήσει εταιρείες τηλεπικοινωνιών στην οροφή του γειτονικού κτιρίου του σχολείου, στην πόλη Βαλιαδολίδ, στη βόρεια Ισπανία.

Ωστόσο οι αρχές αποφάσισαν να απομακρύνουν τις κεραίες και να κλείσουν το σχολείο έως ότου πραγματοποιηθεί μια δεύτερη έρευνα για τα τρία κρούσματα λευχαιμίας και το ένα κρούσμα λεμφώματος που εντοπίστηκαν στο σχολείο.

Ο εκπρόσωπος της περιφερειακής κυβέρνησης, κ. Χεσούς Γκαρσία Γκαλβάν δήλωσε ότι αυτό που είναι παράξενο και ανησυχητικό είναι ότι όλα τα κρούσματα εντοπίστηκαν στο ίδιο σχολείο και για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε για προληπτικούς λόγους να κλείσει το σχολείο.

Οι 450 μαθητές θα συνεχίσουν τα μαθήματά τους σε άλλο σχολείο καθώς ομάδα ειδικών από διάφορους τομείς θα διεξαγάγει τώρα πιο ενδελεχή έρευνα, κατά την οποία θα ληφθούν υπόψη και άλλες πιθανές αιτίες μεταξύ των οποίων και η ακτινοβολία από τις κεραίες.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση