Σκόρδο κατά της ελονοσίας

Συστατικά του σκόρδου βρέθηκαν ότι βοηθούν στην καταπολέμηση της ελονοσίας, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε από το πανεπιστήμιο του Τορόντο και παρουσιάστηκε στο συνέδριο της American Society of Tropical Medicine and Hygiene, που πραγματοποιείται αυτές τις μέρες στην Ατλάντα.

Τα δισουλφίδια τα οποία συναντώνται στο σκόρδο και στο κρεμμύδι, είναι γνωστό ότι έχουν αντιμυκητιασικές, αντικαρκινικές και αντιβακτηριακές ιδιότητες.

Για χρόνια οι επιστήμονες πίστευαν ότι κάποιο συστατικό του σκόρδου μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση της ελονοσίας. Οι επιστήμονες δοκίμασαν 11 διαφορετικά συνθετικά δισουλφίδια για να αντιμετωπίσουν κύτταρα μολυσμένα με ελονοσία.

Δεν ήταν όλα τα δισουλφίδια αποτελεσματικά στη θεραπεία αλλά όσα ήταν, βρέθηκε ότι ήταν επίσης αποτελεσματικά στην καταπολέμηση καρκινικών κυττάρων.

Ο μηχανισμός δράσης των δισουλφιδίων που ήταν αποτελεσματικά φαίνεται να είναι στην πρωτεΐνη γλουταθιόνη, η οποία παίζει σημαντικό ρόλο στα κύτταρα που αναπαράγονταοι πολύ γρήγορα, όπως είναι τα καρκινικά κύτταρα και τα κύτταρα τα οποία που έχουν μολυνθεί από ελονοσία.

Η ανάγκη για φτηνά και αποτελεσματικά φάρμακα κατά της ελονοσίας είναι επιτακτική μια και πρόκειται για ασθένεια που πλήττει κυρίως τους κατοίκους αναπτυσσόμενων χωρών.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση