Η πρώτη απόπειρα ανθρώπινης κλωνοποίησης

Ενας Ιταλός εμβρυολόγος σχεδιάζει να ‘βοηθήσει’ 200 ζευγάρια, να αποκτήσουν παιδί με κλωνοποιημένο έμβρυο, στην πρώτη απόπειρα παραγωγής ανθρώπινου κλώνου, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας The Sunday Times, την Κυριακή 5 Αυγούστου.

Ο καθηγητής Σεβερίνο Αντινόρι, θα ανακοινώσει την Πέμπτη, στην Εθνική Ακαδημία Επιστημών στην Ουάσινγκτον, ότι πρόκειται να αρχίσει το πρόγραμμα κλωνοποίησης τον προσεχή Νοέμβριο.

Ο καθηγητής Αντινόρι είναι γνωστός από την περίπτωση τεκνοποίησης μίας 62χρονης γυναίκας στη Ρώμη, το 1994.

Η ανακοίνωση αυτή αναμένεται να προκαλέσει αντιδράσεις για τη χρήση της αμφιλεγόμενης αυτής μεθόδου για την αντιμετώπιση της υπογονιμότητας καθώς και ηθικά αλλά και επιστημονικά διλλήματα.

Η μέθοδος που πρόκειται να χρησιμοποιήσει ο Αντινόρι είναι παρόμοια με τη μέθοδο που χρησιμοποιήθηκε για την παραγωγή του πρώτου κλωνοποιημένου ζώου, τη γνωστή σε όλους Ντόλι.

Οι αντιδράσεις που πρόκειται να προκαλέσει το εγχείρημα του Αντινόρι και της 20μελούς επιστημονικής του ομάδος, δεν τους επιτρέπει να ανακοινώσουν τη χώρα στην οποία επιχειρήσουν την κλωνοποίηση δηλώνοντας ότι αυτό μπορεί να γίνει ακόμα και σε πλοίο, σε διεθνή χωρικά ύδατα.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση