οξεια περιτονιτιδα με ειλεο | τρανσαμινασες | αθηρωματικος δεικτης | βιταμινι β6 ποια ειναι | πλευριτιδα

Ο κίνδυνος για καρκίνο και τρόπος διαβίωσης τη πρώτη 20ετία της ζωήςΟ τρόπος ζωής τα πρώτα είκοσι χρόνια της ζωής ενός ανθρώπου φαίνεται ότι παίζει καθοριστικότερο ρόλο στην πιθανότητα εμφάνισης καρκίνου αργότερα στη ζωή του, σε σχέση με το γενετικό του υπόβαθρο, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην Σουηδία και δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό International Journal of Cancer.

Στην έρευνα αυτή μελετήθηκε το ιατρικό ιστορικό 600.000 μεταναστών που μετανάστευσαν στην Σουηδία σε ηλικία 20 έως 25 ετών. Οπως έδειξαν τα αποτελέσματα οι άνθρωποι αυτοί κινδύνευαν να αναπτύξουν κάποια μορφή καρκίνου που ήταν διαδεδομένη στη χώρα προέλευσης τους. Αντίθετα οι μετανάστες δεύτερης γενιάς (τα παιδιά τους δηλαδή) είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν κάποια μορφή καρκίνου που πλήττει πιο συχνά τους γηγενείς Σουηδούς.

Είναι γνωστό ότι η πιθανότητα εμφάνισης μιας μορφής καρκίνου διαφέρει από χώρα σε χώρα. Το γεγονός ότι οι μετανάστες δεύτερης γενιάς εμφανίζουν μορφές καρκίνου παρόμοιες με αυτές των κατοίκων της χώρας όπου έχουν μεταναστεύσει, αποδεικνύει ότι οι περιβαλλοντικοί παράγοντες παίζουν καθοριστικό ρόλο στην πιθανότητα εκδήλωσης της νόσου.

Το συμπέρασμα αυτό, που έρχεται να επιβεβαιώσει ανάλογα συμπεράσματα παλαιότερων ερευνών, οδηγεί στην ανάγκη υιοθέτησης στρατηγικών πρόληψης που θα αφορούν τις νεαρές ηλικίες και απευθύνονται αποκλειστικά σε αυτές.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.