τι ειναι η ψωρα στις γατες | αντιφυματικο εμβολιο | συμπτώματα σκωληκοειδίτιδα | μυς σπονδυλικης στηλης

Πρώτη χωρίς αυτοδυναμία η Ν.Δ. στον Ιατρικό Σύλλογο ΑθήναςΜε πρώτη την ΔΗΚΙ (που πρόσκειται στη Ν.Δ.) αλλά χωρίς αυτοδυναμία και δεύτερη δύναμη την ανεξάρτητη παράταξη "Νέοι γιατροί - ιατρική ενότητα", μετά την πτώση της ΠΑΣΚ Γιατρών ολοκληρώθηκαν οι εκλογικές διαδικασίες στον Ιατρικό Σύλλογο Αθήνας. Συγκεκριμένα τα αποτελέσματα στην Αθήνα, με αποχή που ξεπέρασε το 55% ήταν: στην πρώτη θέση παρέμεινε η παράταξη ΔΗΚΙ (που πρόσκειται στη Ν.Δ.) με 3.219 ψήφους και ποσοστό 48,90% (47,19% το '99). Τη δεύτερη θέση πήρε από την ΠΑΣΚ που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ η ανεξάρτητη παράταξη «Νέοι γιατροί - ιατρική ενότητα» με 1.155 ψήφους και ποσοστό 17,57% (14,83%). Η ΠΑΣΚ ήρθε τρίτη με 1.072 ψήφους και ποσοστό 16,31% (21,96%). Στην τέταρτη θέση παρέμεινε η ΔΗΠΑΚ (ΚΚΕ) με 425 ψήφους και 6,47% (7,24%), στην 5η η «Αγωνιστική ενότητα γιατρών» (ΣΥΝ) με 351 ψήφους και ποσοστό 5,34% (7,24%). Το ίδιο ακριβώς ποσοστό πήρε και η νεοσύστατη ΑΡΣΙ.

Σε επικοινωνία που είχαμε με τον Πρόεδρο της παράταξης " Νέοι γιατροί - ιατρική ενότητα " κ. Πατούλη μας ανέφερε: Η αποχή ήταν ο μεγάλος νικητής αλλά και η ανεξάρτητη παράταξη "Νέοι γιατροί - ιατρική ενότητα" η οποία αναδείχθηκε 2η δύναμη στον μεγαλύτερο Ιατρικό Σύλλογο της χώρας, πρωτόγνωρο φαινόμενο για την ελληνική πραγματικότητα.

Σε ερώτηση για την μη ύπαρξη αυτοδυναμίας ο κ. Πατούλης ανέφερε ότι οι γιατροί επέλεξαν ότι ο μόνος δρόμος για την επίλυση των προβλημάτων του ιατρικού χώρου είναι η σύμπραξη δυνάμεων με διαφορετικές αφετηρίες.

Τα αποτελέσματα στον Ιατρικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης

Σύμφωνα με τα τελικά αποτελέσματα, η Ιατρική Συνδικαλιστική Κίνηση "Ενότητα - Δράση" που πρόσκειται στη Ν.Δ, με επικεφαλής τον Θ.Νικολαίδη συγκέντρωσε ποσοστό 57,75% και πήρε 9 έδρες, η Δημοκρατική Ιατρική Ανανέωση που πρόσκειται στο ΠΑΣΟΚ με επικεφαλής τον Ιωσήφ Ελεμένογλου, πήρε 2 έδρες με ποσοστό 14,15%, η Αγωνιστική Ενότητα Γιατρών που πρόσκειται στον ΣΥΝ με επικεφαλής τον Τάσο Κουράκη, 3,72% και καμία έδρα, η Δημοκρατική Πανεπιστημονική Κίνηση που πρόσκειται στο ΚΚΕ με επικεφαλής τον Γ.Αναστασιάδη συγκέντρωσε ποσοστό 6% και πήρε 1 έδρα, η "Ευρεία Συνεργασία", συνασπισμός της Κίνησης Ανεξάρτητων Γιατρών και της Αυτόνομης Συσπείρωσης γιατρών του ΙΚΑ, 7% και μία έδρα, η Ανεξάρτητη Κίνηση Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης πήρε 4,40% και μία έδρα, η Νέα Ενωση Ελευθεροεπαγγελματιών Γιατρών, 6,40% και μία έδρα και ο Ανεξάρτητος συνδυασμός Νέοι Ορίζοντες συγκέντρωσε ποσοστό 0,59% και καμία έδρα.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.