ανιχνευση εγκυμοσυνης τη δευτερη εβδομαδα | ονειρώξεις | γαστρορραγία | προστατης | πρωτοπαθη χολικη κιρρωση

Η πρώτη επέμβαση με τη βοήθεια τεχνητού ήπατος στην ΕλλάδαΝέες δυνατότητες στην αντιμετώπιση ασθενών που πάσχουν από καρκίνο του ήπατος και υποβάλλονται σε εκτεταμένη ηπατεκτομή (αφαίρεση δηλαδή τμήματος του οργάνου) δίνει και στην Ελλάδα μια νέα μέθοδος που στηρίζεται στη χρησιμοποίηση τεχνητού ήπατος.

Η πρώτη επέμβαση στη χώρα μας με τη χρήση τεχνητού ήπατος, πραγματοποιήθηκε στο νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν, σε έναν εξηντάχρονο ασθενή που έπασχε από μεταστατικό καρκίνο του ήπατος.

Τα στοιχεία αυτά ανακοίνωσαν οι καθηγητές κ.κ. Νίκος Λυγιδάκης και Δημήτρης Κάρλος, διευθυντής της Β' Ογκολογικής Κλινικής του νοσοκομείου. Οπως εξήγησαν, χάρη στο τεχνητό ήπαρ, είναι δυνατόν να χειρουργηθούν πλέον και ασθενείς με όγκους που η αντιμετώπιση τους απαιτεί αφαίρεση μεγάλου τμήματος του ήπατος.

Ουσιαστικά πρόκειται για ένα μηχάνημα όπως αυτό του τεχνητού νεφρού το οποίο χάρη σε ειδικά φίλτρα που διαθέτει κατακρατά από το αίμα όλες εκείνες τις τοξικές για τον οργανισμό ουσίες που το ήπαρ του ασθενούς δεν μπορεί να αποβάλει.

Χρησιμοποιείται μέρα παρά μέρα ή κάθε δυο - τρεις μέρες και για διάστημα έως και δυο μηνών, μέχρι το ήπαρ να αναγεννηθεί και επανακτήσει τη λειτουργικότητα του.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.