Τα προβλήματα της τηλεϊατρικής στη Γαύδο

Στο σύστημα τηλεϊατρικής στη Γαύδο και στα προβλήματα που δημιουργούνται, από τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει το νησί αναφέρθηκε, με δηλώσεις του στο Care, ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Κανδάνου, στο οποίο υπάγεται το αγροτικό ιατρείο της Γαύδου, κ. Π. Νικητάκης.

Οπως επεσήμανε ο κ. Νικητάκης, το πρόβλημα που πιθανόν θα δημιουργηθεί στη λειτουργία του συστήματος, θα οφείλεται στη βενζινοκίνητη γεννήτρια, λόγω προβλήματος αποθήκευσης βενζίνης στο νησί. Για αυτό ακριβώς το λόγο, ο ΟΤΕ, ο οποίος προμήθευσε τη συγκεκριμένη γεννήτρια, θα την αντικαταστήσει με μία πετρελαιοκίνητη.

Το ιατρείο της Γαύδου, με την εγκατάσταση του νέου συστήματος τηλεϊατρικής θα έχει τη δυνατότητα να έχει ένα ολοκληρωμένο σύστημα τηλεδιάσκεψης και να βρίσκεται σε επικοινωνία με το κέντρο Υγείας Κανδάνου, αλλά και τα υπόλοιπα κέντρα Υγείας και τα νοσοκομεία της Κρήτης, στα οποία το Ιδρυμα Τεχνολογίας Ερευνας (ΙΤΕ) έχει εγκαταστήσει το σύστημα τηλεϊατρικής HYGEIAnet.

Τέλος, ο κ. Νικητάκης στάθηκε στα προβλήματα χώρου που δημιουργούνται από την εγκατάσταση των μηχανημάτων του συστήματος, στο αγροτικό ιατρείο και τόνισε τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν στο ακριτικό νησί.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση