Με εξώδικο απαντούν τέσσερις πανεπιστημιακοί γιατροί

Με εξώδικη δήλωση προς τον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή του Α’ Περιφερειακού ΕΣΥ Κεντρικής Μακεδονίας, Νίκο Παπακυριαζή, αντέδρασαν οι τέσσερις από τους δεκατέσσερις πανεπιστημιακούς γιατρούς, που απομακρύνονται από τις Πανεπιστημιακές Κλινικές των Νοσοκομείων ΑΧΕΠΑ και “Ιπποκράτειο” Θεσσαλονίκης επειδή παράλληλα συνεργάζονται με την ιδιωτική κλινική.

Την εξώδικο την επέδωσε δικαστικός κλητήρας για λογαριασμό των κ.κ. Α. Τουρκαντώνη, καθηγητή Παθολογίας της Ιατρικής Σχολής, Π. Σπανού καθηγητή Καρδιοχειρουργικής, Ν. Στάγκου, καθηγητή Οφθαλμολογίας και Δ. Κισκίνη, αναπληρωτή καθηγητή Αγγειοχειρουργικής.

Και οι τέσσερις είναι τοποθετημένοι σε πανεπιστημιακές κλινικές του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, από τις οποίες σύμφωνα με την απόφαση της περασμένης Πέμπτης του Συμβουλίου του Α’ΠΕΣΥ, που πάρθηκε με ψήφους έξι υπέρ και μία κατά, θα πρέπει να απομακρυνθούν σε εφαρμογή του νέου νόμου περί Υγείας, που ψηφίστηκε τον περασμένο Μάρτιο από τη Βουλή.

Οι τέσσερις καθηγητές στην εξώδικο δήλωσή τους αναφέρουν ότι εκπληρώνουν τις κατά το σύνταγμα και τους νόμους υποχρεώσεις τους και αρνούνται και απορρίπτουν κάθε λαϊκίστικη, υπερφίαλη και κομματικά οιστρηλατούμενη έξαρση εξουσιαστικού μεγαλείου.

Η εξώδικη δήλωση των καθηγητών κοινοποιείται, επίσης, στους Πρυτάνεις των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στους προέδρους των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης, στον πρόεδρο του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ, Μάριο Πυρπασόπουλο και στα ΔΕΠ των Ιατρικών Σχολών των Πανεπιστημίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση