Χειρουργικές επεμβάσεις δίνουν ελπίδες σε ασθενείς με Πάρκινσον

Ασθενείς που πάσχουν από τη νόσο Πάρκινσον και δεν ανταποκρίνονται στη φαρμακευτική αγωγή, μπορούν να βοηθηθούν με χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτό ανακοίνωσε Ισπανός νευροχειρουργός, τονίζοντας μάλιστα ότι το 10 με 15% των ασθενών θα μπορούν να αντιμετωπίζονται με αυτόν τον τρόπο.

Επεμβάσεις τέτοιας μορφής γίνονται σήμερα πειραματικά, αλλά οι χειρουργοί ευελπιστούν πως πολύ σύντομα θα μπορούν να απαλλάξουν από τα συμπτώματα της αρρώστιας πολλούς ασθενείς που δεν παρουσιάζουν θετικά αποτελέσματα με τη φαρμακευτική αγωγή, τόνισε ο κ. Χοσέ Ομπέσο, νευρολόγος στην πανεπιστημιακή κλινική της Ναβάρας.

Η νόσος του Πάρκινσον ή τρομώδης παράλυση είναι χρόνια ανωμαλία του κεντρικού νευρικού συστήματος με βραδεία εξέλιξη. Η ασθένεια δεν πλήττει μόνο άτομα προχωρημένης ηλικίας, καθώς το 1/3 των ασθενών είναι κάτω των 50 ετών, τόνισε ο κ. Ομπέσο μιλώντας στην πόλη Παμπλόνα της βόρειας Ισπανίας.

Ο κ. Ομπέσο θα παρουσιάσει τα αποτελέσματα των ερευνών του στο νευροχειρουργικό συμπόσιο που διοργανώνει το πανεπιστήμιο της Ναβάρας (βόρεια Ισπανία) στις 23 και 24 Μαρτίου.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση