Οι ασθενείς με εγκεφαλικό δεν αντιμετωπίζονται σωστά στη Βρετανία

Χιλιάδες ασθενείς – θύματα ενός εγκεφαλικού επεισοδίου στην Μ. Βρετανία, χάνουν τη ζωή τους, ή υφίστανται ανίατες βλάβες, εξ΄ αιτίας της έλλειψης εξειδικευμένης φροντίδας στα νοσοκομεία της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση του Royal College of Physicians.

Οπως χαρακτηριστικά επισημαίνει ένα μέλος της ένωσης, όποιος προτίθεται να πάθει εγκεφαλικό, είναι προτιμότερο να πάρει το τραίνο και να πάει στην Ντιζόν (πόλη της Γαλλίας, όπου βρίσκονται μερικά από τα καλύτερα κέντρα αντιμετώπισης αυτών των ασθενών).

Σύμφωνα με έρευνα της ένωσης κάθε χρόνο στην Μ. Βρετανία 130.000 άνθρωποι παθαίνουν ένα εγκεφαλικό επεισόδιο. Εξ αυτών το ένα τρίτο πεθαίνει μέσα στον πρώτο χρόνο και ακόμα ένα τρίτο βρίσκεται αντιμέτωπο με κάποια μορφή μόνιμης αναπηρίας. Το τραγικό είναι ότι πολλοί από αυτούς τους ασθενείς θα μπορούσαν να είχαν σωθεί ή να είχαν αποφύγει την αναπηρία.

Η ανεπάρκεια των νοσοκομείων αντιμετωπίζεται με την πρόσληψη προσωπικού και την αγορά των κατάλληλων μέσων, κάτι που έχει αρχίσει να υλοποιείται τα τελευταία χρόνια, αν και με πολύ αργούς ρυθμούς.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση