Ερρίκος Ντυνάν: Ενα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού

Ερρίκος Ντυνάν: Ενα υπερσύγχρονο Νοσοκομείο του Ερυθρού ΣταυρούΕνα υπερσύγχρονο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού με το όνομα “Ερρίκος Ντυνάν”, εγκαινιάστηκε στις 9 Φεβρουαρίου από τον πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλο παρουσία του Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Το νέο νοσοκομείο στοίχισε πενήντα δύο δισεκατομμύρια δραχμές (52.000.000.000 δρχ.) και καλύφθηκε με ίδια δαπάνη του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Πρόκειται για ένα τεχνολογικά προηγμένο νοσοκομείο, στελεχωμένο με καταξιωμένους γιατρούς, έμπειρο νοσηλευτικό προσωπικό φιλοδοξώντας να προσφέρει υψηλού επιπέδου ιατρικές και νοσηλευτικές υπηρεσίες.

Το νέο νοσοκομείο “Ερρίκος Ντυνάν” είναι δυναμικότητας 445 κλινών, με περισσότερα από 1.000 άτομα ιατρικό, νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό. Από 1/1/2001, θα γίνονται ειδικές επεμβάσεις κόστους έως και διακόσια εκατομμύρια δραχμές (200.000.000 δρχ.) σε απόρους, με την υπόδειξη της Αρχιεπισκοπής Αθηνών.

Την χρονιά που πέρασε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, επέκτεινε την δραστηριότητά του, στην παροχή διαφόρων αναβαθμισμένων κοινωνικων υπηρεσιών και σε απόμακρες περιοχές. Με προγράμματα νοσηλείας, αιμοδοσίας, ψυχολογικής υποστήριξης, κοινωνικής φροντίδας, παροχής πρώτων βοηθειών, έρευνας αγνοουμένων και διάσωσης, αντιμετώπισης καταστροφών, τηλεϊατρικής, αναζητήσεων, αντιμετώπισης προσφύγων, πρόληψης κατά των ναρκωτικών, εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες και στη νοσηλεία.

Το νέο νοσοκομείο του Ερυθρού Σταυρού “Ερρίκος Ντυνάν” επισκέφθηκε και ο πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης στα μέσα Νοεμβρίου για ένα απλό κοινό κρυολόγημα, όπου οι γιατροί του συνέστησαν ελαφρά φαρμακευτική αγωγή.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση