σπειραματονεφριτιδα σκυλου | κυστη ανατολης σε μωρο | καρπουζι και συχνοουρια

Ατρησία ρινικών χοανών


Πρόκειται για συγγενή ανωμαλία κατά την οποία η μία ή και οι δύο ρινικές χοάνες είναι κλειστές από οστέινο ως επί το πλείστον διάφραγμα. Η μονόπλευρη ατρησία μπορεί να μείνει αδιάγνωστη για πολύ χρόνο. Η διάγνωση όμως της αμφοτερόπλευρης ατρησίας αμέσως μετά τη γέννηση έχει ζωτική σημασία για το νεογνό. Το νεογέννητο 'δεν ξέρει' να αναπνεύσει από το στόμα. Αποκτά αυτή την ικανότητα μετά από 2-3 εβδομάδες ζωής. Έτσι όταν γεννιέται με άμφω ατρησία ρινικών χοανών έχει σοβαρή αναπνευστική δυσχέρεια.

Η διάγνωση θα γίνει μετά από αποτυχημένη προσπάθεια εισαγωγής λεπτού ελαστικού σωλήνα από τη μύτη προς τον φάρυγγα και με οπίσθια ρινοσκόπηση.

Η αντιμετώπιση συνίσταται στην έγκαιρη εξασφάλιση της αναπνοής του νεογνού με τοποθέτηση αεραγωγού σωλήνα στο στόμα και στην χειρουργική διάνοιξη των χοανών σε δεύτερο χρόνο.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.