πινακιδες για μολυσμενη θαλασσα | καρκινος του μαστου συμπτωματα γυναικες | φλεγμονη εντερου | ορθοσκόπηση

Τέλος εποχής για τον ΕΟΠΥΥ με 151 ΝΑΙ. Απεργία επ' αόριστον από τους γιατρούςΜετά την ψήφιση επί της αρχής, ολοκληρώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 6 IAN 2014 και επί των άρθρων στην ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση του νομοσχεδίου για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας (ΠΕΔΥ). Υπερψηφίστηκε με τη στήριξη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Η φηφοφορία των άρθρων για την κινητικότητα των υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ μετατέθηκε για την Τρίτη.

Επ' αόριστον απεργία από τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ

Η Εκτελεστική Γραμματεία της Ομοσπονδίας, αποφάσισε την συνέχιση των απεργιακών κινητοποιήσεων επ’ αόριστον.

Τα έκτακτα και επείγοντα περιστατικά αντιμετωπίζονται από προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Η ανακοίνωση είναι διαθέσιμη εδώ.

Αποδοκιμάζουν και οι νοσοκομειακοί γιατροί

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται χαρακτηριστικά:

Το νομοσχέδιο για την ΠΦΥ δεν προέκυψε ως κεραυνός εν αιθρία. Όπως αποκάλυψε ο Αδωνις Γεωργιάδης γράφτηκε δια χειρός Task Force και ο ίδιος ανάλαβε ως κονφερανσιέ να το παρουσιάσει στο κοινό, επιστατεύοντας το γνωστό ταμπεραμέντο που διαθέτει.

Το νομοσχέδιο υπερψηφίστηκε οριακά από 151 βουλευτές της συγκυβέρνησης και τον ανεξάρτητο βουλευτή Γ. Κασαπίδη και θα οδηγήσει περίπου 8.500 εργαζόμενους του ΕΟΠΥΥ σε διαθεσιμότητα και θα φέρει υποβάθμιση όχι μόνο στην πρωτοβάθμια, αλλά και στη νοσοκομειακή περίθαλψη.

Χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του πρώην προέδρου της Βουλής Απόστολου Κακλαμάνη μετά την ολοκλήρωση της ονομαστικής ψηφοφορίας που είχε ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ο κ. Κακλαμάνης σε οργίλους τόνους είπε ότι «δεν πρόκειται για μεταρρύθμιση προς τα μπρος, αλλά για οπισθοδρόμηση». Ωστόσο, το ΠΑΣΟΚ δεν θα ρίξει την κυβέρνηση, σημείωσε.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.