Συνεχίζουν την απεργία οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ μέχρι 3 Ιανουαρίου

«Η αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ, στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο».

Πηγή: ΣΕΥΠΙΚΑ-ΠΕΙΡΑΙΑ

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ προσήλθαν στο διάλογο ανταποκρινόμενοι στη σύσταση του πρωθυπουργού, που είχε ως προαπαιτούμενο, όπως κάθε διάλογος επί της ουσίας, τον σεβασμό των απόψεων της άλλης πλευράς, την προσπάθεια εύρεσης κοινώς αποδεκτών λύσεων αλλά και την αναμονή έως την τελική έκβαση του διαλόγου, προτού το υπουργείο προχωρήσει σε δικές του αποφάσεις.

Αυτό ανακοινώνουν οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ και συνεχίζουν:

Η αιφνιδιαστική κατάθεση και ψήφιση τροπολογίας του υπουργείου Υγείας για τον ΕΟΠΥΥ στο νομοσχέδιο για τους πλειστηριασμούς, με σύσταση συγκεκριμένης μορφής θέσεων γιατρών στο ΕΣΥ, ένα 24ωρο αφότου άρχισε ο διάλογος, εκμηδενίζει τη δυνατότητα εξεύρεσης λύσης και τορπιλίζει το διάλογο, που είναι σε εξέλιξη με εντολή του πρωθυπουργού. Με τη σύσταση θέσεων ΠΕ-Ιατρών δημιουργεί εκ των προτέρων συνθήκες απομάκρυνσης των γιατρών του ΕΟΠΥΥ από τις Μονάδες Υγείας, δείχνοντας με αυτό τον τρόπο το πραγματικό κίνητρο της ψευδεπίγραφης «μεταρρύθμισης της υγείας». Την 23-12-2013 πραγματοποιήθηκε η 1η συνάντηση του ειδικού κλιμακίου αποτελούμενου από εκπροσώπους του ΠΙΣ και της ΠΟΣΕΥΠ-ΕΟΠΥΥ με τον Γεν. Γραμματέα του υπ. Υγείας και υπηρεσιακούς παράγοντες. Από πλευράς Ομοσπονδίας και ΠΙΣ τέθηκε στο διάλογο ως βασικό προαπαιτούμενο η ύπαρξη και γνωστοποίηση σε εμάς μελέτης και σχεδίου χωροταξικής κατανομής των Κέντρων Υγείας καθώς και των προβλεπομένων θέσεων των γιατρών που θα υπάγονται στις ΥΠΕ, ώστε οι τυχόν ενδιαφερόμενοι γιατροί προκειμένου να θελήσουν να ενταχθούν σε αυτά, να έχουν εικόνα διαθέσιμων θέσεων. Επίσης ζητήθηκε εκ νέου μορατόριουμ 2 μηνών, καθώς και εξασφάλιση μεταβατικής περιόδου ενός έτους, τουλάχιστον, για όσους επίσης επιλέξουν την ένταξη. Ο Γεν. Γραμματέας του Υπουργείου δήλωσε ότι δεν υπάρχει από το υπουργείο σχέδιο Κέντρων Υγείας με προβλεπόμενες θέσεις γιατρών, ενώ επιφυλάχθηκε να απαντήσει στα υπόλοιπα αιτήματα μας στη νέα συνάντηση που προσδιορίσθηκε την Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου. Η Ομοσπονδία με απόφαση της Εκτελεστικής Γραμματείας αποφάσισε παράταση της απεργίας έως και την 3/1/2014

Αναλυτικά η ανακοίνωση εδώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση