Λεωφορείον η Υγεία. Τελειωμό δεν έχουν τα εισιτήρια

Εισιτήριο 5 ευρώ αναμένεται να ισχύσει για ραντεβού στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ).

Εισιτήριο 5 ευρώ αναμένεται να ισχύσει για ραντεβού στα πολυϊατρεία του Πρωτοβάθμιου Εθνικού Δικτύου Υγείας (ΠΕΔΥ). Λογικό και νόμιμο σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, καθώς τα νέα πολυϊατρεία ενσωματώνονται στο ΕΣΥ, όπου ήδη ισχύει το εισιτήριο των 5 ευρώ για επίσκεψη στα εξωτερικά ιατρεία. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ το 2011, όταν από 3 ευρώ ανέβηκε στα 5, τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης. Σφοδρές αντιδράσεις από την αντιπολίτευση και τους ιατρικούς συλλόγους. Επιφυλάξεις (και πάλι) από το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ.

Οι θέσεις του υπουργού

«Στα Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ και στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων ισχύει το πεντάευρο. Ισχύει όχι τώρα επί Γεωργιάδη, μπήκε ως 3 ευρώ επί Σημίτη το 2003 και έγινε 5 ευρώ επί Γιώργου Παπανδρέου, το 2011. Με νόμο του ΠΑΣΟΚ στα Κέντρα Υγείας και στα εξωτερικά ιατρεία ίσχυε το πεντάευρο. Aπό το καταπράσινο ΠΑΣΟΚ, όταν ήταν μόνο του στην κυβέρνηση», αναφέρει ο υπουργός Υγείας.

Ο ΠΙΣ ζητάει την παρέμβαση του πρωθυπουργού

Καλούμε τον Πρωθυπουργό που έχει δηλώσει κατ’ επανάληψη πως δεν θα επιβληθούν νέες επιβαρύνσεις, να λάβει θέση αναλογιζόμενος τις ευθύνες του απέναντι στην κοινωνία και τους πολίτες και να πάρει τα απαραίτητα μέτρα, για την ανάκληση τέτοιου είδους πρακτικών που συνιστούν πολιτικές ευτελισμού, έλλειψης ηθικής και ανεντιμότητας.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση εδώ.

ΙΣΑ: ανθρωποκτόνες πολιτικές

Υγεία με λογιστικά κριτήρια, δεν είναι υγεία – είναι ολιγωρία που θα κοστίσει ολοένα και περισσότερες ανθρώπινες ζωές.

Σήμερα καταδικάζουμε το νέο χαράτσι που εξήγγειλε ο Υπουργός Υγείας για τους ασφαλισμένους, οι οποίοι θα υποχρεώνονται να πληρώνουν 5 ευρώ στα μελλοντικά πολυιατρεία του ΠΕΔΥ για να εξεταστούν. Καταδικάσαμε κάθε παρόμοια ενέργεια και στο παρελθόν και επανειλημμένα ζητήσαμε την κατάργηση του 5ευρου στο Νοσοκομείο, τόσο για τους Ασφαλισμένους όσο και για τους Ανασφάλιστους.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση εδώ.

ΣΥΡΙΖΑ

Η επιβολή 5 ευρώ εισιτηρίου που θα πρέπει να πληρώνουν οι ασθενείς στα πολυιατρεία του ΠΕΔΥ είναι το νέο φρικιαστικό επεισόδιο στο έργο διάλυσης της δημόσιας υγείας επί ημερών Γεωργιάδη και κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο κ. Γεωργιάδης έχει, μάλιστα, το θράσος να αποκαλεί «ευτελές» το ποσό των 5 ευρώ, καταδεικνύοντας για μια ακόμη φορά την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στις ανάγκες των πολιτών. Ο υπουργός Υγείας δεν προσφέρει κοινωνικό έργο προς τους ανασφάλιστους, όπως υποκριτικά υποστηρίζει, αλλά στερεί απο χιλιάδες πολίτες τη δυνατότητα στοιχειώδους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, κλείνοντας τα μάτια μπροστά στην τραγική ανθρωπιστική κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση εδώ.

Ανεξάρτητοι Έλληνες

«Αποδεικνύεται ότι ο βασικός λόγος διάλυσης της πρωτοβάθμιας περίθαλψης και κατάργησης του ΕΟΠΥΥ είναι για να πληρώνουν οι ασφαλισμένοι εισιτήριο για τη συνταγογράφηση. Είναι τέτοια η προκλητικότητα και η προσήλωση του υπουργού Υγείας στην εφαρμογή των εντολών των δανειστών και την πολιτική του μνημονίου, που φθάνει στο σημείο να χαρακτηρίζει ευτελές το ποσό των πέντε ευρώ που καλούνται να πληρώσουν χαμηλόμισθοι και χαμηλοσυνταξιούχοι, οι οποίοι αγωνίζονται για την επιβίωσή τους και στερούνται ακόμη μια φορά την πρόσβαση στην δημόσια υγεία».

ΚΚΕ

Τα χαράτσια στην υγεία δεν αποτελούν “αλληλεγγύη” για τους ανασφάλιστους, αλλά υποκαθιστούν μέρος των μειωμένων κρατικών δαπανών για τη δημόσια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, προκειμένου να στηριχτούν με επιπλέον χρήμα οι επιχειρηματικοί όμιλοι.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση εδώ.

ΔΗΜΑΡ: απορρύθμιση…

Το νέο επεισόδιο στο σίριαλ των επιβαρύνσεων και των αιφνιδιασμών στο χώρο της πρωτοβάθμιας φροντίδας υπογραμμίζει την απαράδεκτη κατάσταση στην οποία, με ευθύνη της κυβέρνησης, έχει περιέλθει η δημόσια υγεία.

Η περίφημη μεταρρύθμιση του ΕΟΠΥΥ είναι τυπική απορρύθμιση.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση εδώ.

ΠΑΣΟΚ

Η αιφνιδιαστική και βεβιασμένη ανακοίνωση του υπουργού Υγείας για την επιβολή των 5 ευρώ στα ΠΕΔΥ, δημιούργησε σοβαρά ερωτηματικά και σύγχυση στους πολίτες.

Για το όλο ζήτημα το ΠΑΣΟΚ θα επανέλθει μετά από συνάντηση του με τον Υπουργό Υγείας, προκειμένου να επανεξεταστούν όλα τα παραπάνω ζητήματα.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση εδώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση