Κλειστά τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ

Δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως το ΦΕΚ του νόμου 4238 με τις αλλαγές στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας. Το σχετικό ΦΕΚ είναι διαθέσιμο εδώ. Κλειστά παραμένουν από 17 ΦΕΒ τα ιατρεία του ΕΟΠΥΥ, ώστε να ξανανοίξουν με την νέα τους μορφή, σύμφωνα πάντα με το σχετικό νόμο. Ξεκινά και επίσημα η διαθεσιμότητα 8.500 γιατρών και άλλων εργαζομένων. Αντιδρούν οι γιατροί και οι σχετικοί φορείς.

Η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ

Ο ΕΟΠΥΥ καλεί τους ασφαλισμένους να μην τηλεφωνούν στα 5ψήφια τηλέφωνα για να κλείσουν ραντεβού με τους ιατρούς, καθώς οι Μονάδες Υγείας έχουν αναστείλει την λειτουργία τους για ένα μήνα, με βάση τον νόμο για το Πρωτοβάθμιο Εθνικό Δίκτυο Υγείας.

Σε επιστολή του ο ΕΟΠΥΥ προς τις τηλεφωνικές εταιρείες ενημερώνει ότι από αύριο, 18/2/2014 και για ένα μήνα δεν θα λειτουργούν οι Μονάδες και έτσι δεν θα είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού για τους ιατρούς. Στο διάστημα αυτό οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από το δίκτυο των 5.000 συμβεβλημένων ιατρών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (υπάρχει λίστα στο site του Οργανισμού, www.eopyy.gov.gr). Να υπενθυμίσουμε ότι σε αυτούς τους ιατρούς έχουν δοθεί αυξημένες επισκέψεις, από 200 σε 400 το μήνα. Επίσης οι ασφαλισμένοι θα εξυπηρετούνται από τα Κέντρα Υγείας και από τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων του Ε.Σ.Υ.

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων ο ΕΟΠΥΥ απελευθερώνει πλήρως το όριο συνταγογράφησης για τους ιατρούς των Κέντρων Υγείας, των Περιφερειακών Ιατρείων και των Νοσοκομείων, για ένα μήνα, δηλαδή όσο διάστημα διαρκεί η αναστολή της λειτουργίας των Μονάδων Υγείας.

Καταγγέλλει ο Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος

Καταδικάζουμε το καταστροφικό Νόμο (Π.Ε.ΔΥ.), για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, με το κλείσιμο των Δομών Υγείας του ΕΟΠΥΥ, που αφήνει τους πολίτες χωρίς δωρεάν πρόσβαση στις Δημόσιες Υπηρεσίες Υγείας και πετάει στο δρόμο 8.500 γιατρούς και εργαζομένους.

Καλούμε όλους τους μαζικούς φορείς, τους δημοτικούς φορείς, τα συνδικάτα εργαζομένων και όλους τους εργαζόμενους στον ΕΟΠΥΥ, να περιφρουρήσουν σε πανελλαδικό επίπεδο τις μονάδες υγείας για να μη κλείσουν.

Στηρίζουμε και καλούμε σε συμμετοχή όλους τους ιατρούς, στην Πανυγειονομική συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 19/2/2014, την οποία έχει εξαγγείλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, σε συνεργασία με άλλους υγειονομικούς φορείς έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΕΟΠΥΥ στην Αθήνα στις 13.00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση υπάρχει εδώ.

ΙΣΑ: Oριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας ο Ν.4238

Απόψε δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως ο Ν.4238 ΦΕΚ 38Α-17-2-2014 για το Π.Ε.Δ.Υ., ο οποίος βάζει, όχι μόνο λουκέτα στις Μονάδες ΕΟΠΥΥ, αλλά και την οριστική ταφόπλακα στην Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας, αφήνοντας έωλους χιλιάδες γιατρούς και εκατομμύρια ασθενείς.

Χιλιάδες γιατροί των πρώην Μονάδων ΕΟΠΥΥ πετάχτηκαν στο δρόμο, χωρίς καμία διαβεβαίωση πρόσληψης. Κλήθηκαν να κλείσουν και τα ιατρεία τους, μήπως και κάποτε, κάπως, προσληφθούν, άγνωστο πότε, άγνωστο αν. Χωρίς κανένα εχέγγυο, χωρίς καμία αποζημίωση, χωρίς κανένα χρονοδιάγραμμα.

Χιλιάδες είναι και οι συμβλημένοι γιατροί του ΕΟΠΥΥ, που από απόψε μένουν επίσης μετέωροι, χωρίς να γνωρίζουν τι θα απογίνουν μετά την κατάργηση των συμβάσεων τους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση υπάρχει εδώ.

Καταδικάζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Η κυβέρνηση με το πρόσφατο νομοθέτημα για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (ΠΦΥ) διέλυσε όλες τις δομές του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να επιτύχει το στόχο των 8500 διαθεσιμοτήτων.

Ήδη από αύριο Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου βάζουν λουκέτο σε όλα τα υποκαταστήματα του ΕΟΠΥΥ, πριν ακόμη δημοσιευτεί σε ΦΕΚ το τερατούργημα για το ΠΕΔΥ, δείχνοντας την εκτίμηση και το σεβασμό που τρέφουν τα μνημονιακά ενεργούμενα στους νόμους και τη νομιμότητα.

Δεν διαλύουν όμως μόνον την ΠΦΥ.

Η μεταφορά όλης της ιατρικής και νοσηλευτικής κίνησης στα παραπαίοντα Νοσοκομεία του ΕΣΥ θα διαλύσει και τη δευτεροβάθμια περίθαλψη. Ήδη έχουν αρχίσει να σχηματίζονται τεράστιες ουρές στα επείγοντα και τακτικά ιατρεία των Νοσοκομείων, ενώ η αυξημένη νοσηρότητα που παρατηρείται αυτή την εποχή επιδεινώνει έτι περεταίρω την κατάσταση.

Αναλυτικά η ανακοίνωση υπάρχει εδώ.

Σε κινητοποιήσεις καλούν ΠΟΕΔΗΝ και ΑΔΕΔΥ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση