αρρυθμια καρδιας | ηπατιτιδα β | γονατο μηνισκος | στρεπτοκοκκος αμυγδαλες | ενδομητριακη. υπερπλασιαση

Αποσύρεται το "εισιτήριο 25 ευρώ", 5 λεπτά πάνω η τιμή στα τσιγάραΠηγή: Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα. Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχαν ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

κ. Γεωργιάδης: «Το Υπουργείο Υγείας είχε πει από την αρχή ότι εφόσον βρεθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ. Σήμερα είχαμε διαρκείς επαφές και με το ΠΑΣΟΚ και με τον Υπουργό Οικονομικών και στη συνάντηση που είχαμε προ ολίγου αλλά και σε συμφωνία με τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων όπου θα καλύπτονταν τα 25 ευρώ. Κατά συνέπεια, με αυτήν την απόφαση, και την τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών έχει βρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο και άρα καταργείται το μέτρο των 25 ευρώ».

κ. Γεωργιάδης: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια που θα είχαν την ίδια δημοσιονομική απόδοση. Από τα σενάρια αυτά επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως η αύξηση της τιμής του πακέτου των τσιγάρων και του χύμα καπνού, του κομμένου καπνού, κατά 5 λεπτά. Αυτά τα συγκεκριμένα 5 λεπτά θα πηγαίνουν όλα στους προϋπολογισμούς των δημοσίων νοσοκομείων».

κ. Κρεμαστινός: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο Υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι. Και δε θα επιβαρυνθεί κανένας και η επιβάρυνση των πέντε λεπτών είναι περίπου αστεία, οπότε έχει επιτευχθεί ο στόχος. Δε θα έχουμε επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις εδώ.

Σχετικά άρθρα

/// ΑΦΗΣΤΕ ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

Τα σχόλια είναι ευπρόσδεκτα και οι αναγνώστες ενθαρρύνονται να σχολιάζουν τα άρθρα. Η ελεύθερη έκφραση και η διαφορετική άποψη είναι απολύτως σεβαστές στο Care, ωστόσο, θα πρέπει να γίνεται σεβαστή και η ελευθερία των άλλων. Δείτε τους όρους χρήσης.

 
/// ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ

Το Care αναπτύχθηκε με τεχνολογίες ανοιχτού λογισμικού. Περισσότερα εδώ.

Responsive web design
/// ΤΟ CARE ΣΤΟ ΚΙΝΗΤΟ ΣΑΣ

Το Care διαθέτει responsive web design και είναι άμεσα συμβατό με τις περισσότερες φορητές συσκευές (smartphones, tablets), χωρίς να χρειάζεται να εγκαταστήσετε κάποια mobile έκδοση.

Copyright 1997 - 2020 MediSign Ltd. Επιτρέπεται η αναδημοσίευση άρθρου στο Internet με αναφορά (link) στο Care.
Άδεια Creative Commons Το Care.gr διατίθεται με την ακόλουθη άδεια Creative Commons. Ειδικοί όροι εδώ.