Αποσύρεται το “εισιτήριο 25 ευρώ”, 5 λεπτά πάνω η τιμή στα τσιγάρα

Πηγή: Υπουργείο Υγείας

Ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, είχε σήμερα συνάντηση με τους επικεφαλής του τομέα Υγείας του ΠΑΣΟΚ, κ.κ Δημήτρη Κρεμαστινό, Χρήστο Πρωτόπαπα, Παναγιώτη Ρήγα, Χρήστο Δερβένη και Κώστα Τσουμάκα. Στη σύσκεψη, επίσης, συμμετείχαν ο Υφυπουργός, κ. Αντώνης Μπέζας, καθώς και οι δύο γενικοί γραμματείς.

Μετά τη συνάντηση ακολούθησαν οι εξής δηλώσεις:

κ. Γεωργιάδης: «Το Υπουργείο Υγείας είχε πει από την αρχή ότι εφόσον βρεθεί δημοσιονομικό ισοδύναμο θα μπορούσε να προχωρήσει στην κατάργηση του μέτρου των 25 ευρώ. Σήμερα είχαμε διαρκείς επαφές και με το ΠΑΣΟΚ και με τον Υπουργό Οικονομικών και στη συνάντηση που είχαμε προ ολίγου αλλά και σε συμφωνία με τον κ. Πρωθυπουργό και τον κ. Αντιπρόεδρο της Κυβερνήσεως, συμφωνήσαμε το μέτρο των 25 ευρώ να αντικατασταθεί από μία αύξηση της φορολογίας στα τσιγάρα κατά 5 λεπτά, χρήματα τα οποία θα κατατεθούν στον αντίστοιχο λογαριασμό των νοσοκομείων όπου θα καλύπτονταν τα 25 ευρώ. Κατά συνέπεια, με αυτήν την απόφαση, και την τροπολογία που θα κατατεθεί σήμερα από το Υπουργείο Οικονομικών έχει βρεθεί το δημοσιονομικό ισοδύναμο και άρα καταργείται το μέτρο των 25 ευρώ».

κ. Γεωργιάδης: «Εξετάζουμε διάφορα σενάρια που θα είχαν την ίδια δημοσιονομική απόδοση. Από τα σενάρια αυτά επελέγη με τη σύμφωνη γνώμη του κ. Πρωθυπουργού και του κ. Αντιπροέδρου της Κυβερνήσεως η αύξηση της τιμής του πακέτου των τσιγάρων και του χύμα καπνού, του κομμένου καπνού, κατά 5 λεπτά. Αυτά τα συγκεκριμένα 5 λεπτά θα πηγαίνουν όλα στους προϋπολογισμούς των δημοσίων νοσοκομείων».

κ. Κρεμαστινός: «Η κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ σήμερα το μεσημέρι ομόφωνα αποφάσισε ότι δεν είναι δυνατό να αποδεχθεί οποιαδήποτε οικονομική επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία. Κατόπιν τούτου ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος βεβαίως εξέφρασε την άποψη της κοινοβουλευτικής ομάδας, σε συνεννόηση με τον Πρωθυπουργό, όπως σας είπε και ο Υπουργός Υγείας, βρήκαν τη λύση του ισοδυνάμου, οπότε όλοι είναι ικανοποιημένοι. Και δε θα επιβαρυνθεί κανένας και η επιβάρυνση των πέντε λεπτών είναι περίπου αστεία, οπότε έχει επιτευχθεί ο στόχος. Δε θα έχουμε επιβάρυνση των νοσηλευομένων στα νοσοκομεία».

Αναλυτικά οι δηλώσεις εδώ.

Διαβάστε επίσης

MediSign - Πρόγραμμα Ιατρείου - myDATA ready!

Πρόγραμμα Ιατρείου, ραντεβού, ηλεκτρονική τιμολόγηση, αποστολή στο myDATA με ένα click!

Αφήστε μια απάντηση